€ 252,95 bij Belsimpel

OnePlus Watch 3, 46mm, Zilver (Groen) Review

Lucky_Luuk
15 maart 2025, laatste update op 15 maart 2025, 1.391 views Product gekocht

OnePlus Watch 3, 46mm, Zilver (Groen)

De OnePlus Watch 3 is mijn 4e WearOS horloge. Dit is de eerste smartwatch waar ik eigenlijk bijna geen minpunten aan kan ontdekken. Ik hoef er weinig naar om te kijken, iets wat ik erg op prijs stel voor een accessoire! Een geweldig WearOS horloge met een extreem goede accuduur (ongeveer 4 dagen met AoD aan).

Verder is het design van dit horloge stijlvol en zonder te veel gekke fratsen. Kost 300 euro, wat niet weinig is, maar naar mijn mening is dat het wel waard.

Pluspunten

• Accuduur
  • Design
  • Oplaadsnelheid

Minpunten

• Prijs (heel klein minpuntje)
  • Ohealth prima, maar mist wat dingetjes.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/QqlDa7NNgM5FEFiZN6_CZgckSJk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/546691/1TTpZ3JRoCcb9xb5Ay1HFcaH2H61AwQdTSSzHU9MAf1tlmh8T2.jpeg?f=620xauto

Inleiding

De OnePlus Watch 3 is mijn 4e WearOS/Android Wear horloge. Dit is de eerste smartwatch waar ik eigenlijk bijna geen minpunten aan kan ontdekken. Ik hoef er weinig naar om te kijken, iets wat ik erg op prijs stel voor een accessoire! Om een beeld te krijgen van de smartwatches waarmee ik het heb vergeleken, zal ik vermelden welke ik hiervoor heb gehad. In volgorde van recent naar minst recent: Samsung Watch 4 Classic -> Ticwatch E -> LG G Watch R

Dit horloge heb ik tijdens het schrijven van deze review nu zo'n drie weken in bezit. Dit horloge gebruik ik niet om mee te sporten, dus hierover kan ik in deze review minder kwijt. Ik gebruik het vooral als notificatiemachine, voor media control, om mee te betalen, als stopwatch en om mijn stappen en hartslag te meten. In de pre-order heb ik er 300 euro voor neer moeten leggen, hierbij kreeg ik wel een gratis setje OnePlus Buds 3. Het gaat hier om een horloge met de typefout 'Meda in China' achter op de kast.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/ccNRhgaKV6DgXWR8kVD0NrwifyI=/620x/filters:strip_exif()/m/546691/1TTpZQfHc3LbGULoM4J3UNDpaPTrg6LV9rWZWJqFxkKfqV0IPW.png?f=620xauto

Design & Comfort

Dit horloge is erg stijlvol en neigt meer naar een klassiek horloge, iets wat ik erg waardeer. Verder heeft het horloge een mooi en helder OLED-scherm wat erg makkelijk af te lezen is, ook in de zon. De kast is misschien wat aan de grotere kant, dus als je erg kleine polsen hebt, zal ik deze links laten liggen.

Voor de bediening is er voor gekozen voor een kroon waarmee je kan scrollen en een knop, beide aan de rechterkant van het horloge te vinden. De kroon werkt erg prettig, maar geeft zelf geen feedback; hier zorgt de vibratiemotor namelijk voor. Zelf ben ik meer een fan van de draaiende ring die je op Samsung's Classic-horloges kan vinden, maar de kroon is meer dan prima in mijn ervaring. Ook kan je snelkoppelingen van heel veel verschillende functies aan de knoppen binden. Als ik de onderste knop indruk, krijg ik bijvoorbeeld gelijk mijn stopwatch te zien.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/J95Vm-a34mLmNVQBr5UZGB5WXbo=/620x/filters:strip_exif()/m/546691/1TTqR0ix0e1HAd4PmOpk5UUd1M0nNr5bFO0q5AV7UQi8pULgDX.png?f=620xauto

Ik heb de zilveren versie met het groene rubberen bandje. Het meegeleverde bandje heeft genoeg gaatjes om een comfortabele strakheid te waarborgen. Het horloge is comfortabel genoeg om overdag en 's nachts te dragen zonder dat je er last van hebt.

Accuduur & Opladen

Mijn favoriete eigenschappen van dit horloge zijn de accuduur en het opladen. Ik gebruik mijn horloge voor de tijd en als notificatiemachine dat ook mijn stappen en hartslag bijhoudt. Bij mij staat dus het always-on display op aan, zodat ik altijd kan zien wat de tijd is, of dat ik notificaties heb. Tevens heb ik het horloge ook om in de nacht, om mijn slaap te meten. Met mijn gebruik kom ik ongeveer aan 3,5/4 dagen batterijduur. Het horloge geeft wel aan dat ik 24 uur langer zou kunnen als ik het always-on display uitschakel. Ten opzichte van mijn eerdere smartwatches is de batterijduur een enorm verschil; de vorige horloges gingen namelijk elke nacht aan de lader om de dag te overleven.

Afbeeldingslocatie: https://i.imgur.com/ISFqCOe.gif

De Watch 3 laad ik ongeveer om de drie dagen op door deze een half uurtje op de bijgeleverde lader te leggen. Voor een horloge laadt het enorm snel op. Zelf leg ik 'm dan even aan de lader in de ochtend terwijl ik aan het douchen ben. Binnen een half uurtje is het horloge van 20% naar 90% te laden. Door de accuduur en de snelle oplaadtijd is het opladen geen enkel probleem meer!

Het dagelijkse gebruik, Ohealth & updatebeleid

Zoals ik eerder in mijn review al had gemeld, gebruik ik het horloge vooral voor de tijd, notificaties, stappen tellen, stopwatch, hartslag meten en sleep-tracking. Al deze functies werken voor mij gewoon goed. Notificaties komen tegelijkertijd binnen op mijn horloge en telefoon. Het tellen van stappen, meten van de hartslag en slaaptracking verlopen naar mijn idee ook nauwkeurig.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/jYJmiwrx6QJiw9pN-yOr8DzTQ6I=/620x/filters:strip_exif()/m/546691/1TTqUoYR43R8Mxw36AMANBawc6X40nwmi7yRPM8MUetM1MwqtQ.png?f=620xauto
Shame me niet om het aantal stappen :), het was een luie zaterdag.

OnePlus koppelt het horloge aan je telefoon met de applicatie Ohealth. Ohealth lijkt erg op de applicaties van andere horlogeboeren. In Ohealth kan je het horloge instellen, je stappen, hartslag en alle andere sensoren uitlezen. In de basis is dit dus helemaal goed. Ik mis alleen de koppeling met andere gezondheidsapps waarbij je data in Ohealth zou kunnen zetten. Ik kan bijvoorbeeld niet mijn gewicht bekijken dat ik met mijn slimme weegschaal elke dag meet; Samsung Health biedt deze optie bijvoorbeeld wel. Gelukkig laat Ohealth wel alle informatie door andere apps inlezen, dus kan ik alles in Google Fit verzamelen en inzien.

OnePlus belooft voor dit horloge ongeveer drie jaar software-updates. Naar mijn idee is dit aan de magere kant. Apple en Samsung bieden namelijk allebei minimaal vier jaar support. Het zou top zijn als dit horloge toch nog een jaartje langer ondersteuning krijgt.

Prijs & Conclusie

Het horloge kost op het moment van schrijven 300 euro. Voor een WearOS smartwatch is dit aan de hogere kant, maar zal over de komende maanden waarschijnlijk langzamerhand gaan dalen. Ik vind het persoonlijk de 300 euro waard.

Dus als je een klassiek ogend WearOS horloge om je pols zou willen, dan is de Watch 3 een uitstekende kandidaat door zijn hele goede accuduur en stijlvol design. Dit horloge zal zeker nog wel een aantal jaartjes om mijn pols hangen, in ieder geval tot het einde van de updatesupport (3 jaar).

Heb jij ook een OnePlus Watch 3, 46mm, Zilver (Groen)?

Hi @Lucky_Luuk, dank voor deze review! Leest leuk weg. En foi, de LG G Watch R, die heb ik ook nog gehad als eerste smartwatch! Leuk!
Met welke smartphone gebruik je dit horloge? Is dit eveneens OnePlus? Of gebruik je deze met een ander toestel? En waar ik nog even benieuwd naar was is welke applicatie voor betalen wordt gebruikt, is dit Google Wallet? Of is dat een van OnePlus zelf?
Ben ook benieuwd naar je toekomstige ervaringen met dit horloge en of er nog features in de toekomst zullen worden toegevoegd vanuit OnePlus!

Thanks!
Thanks!
Ik gebruik dit horloge in combinatie met een Google Pixel 9, werkt echt prima. En Google Wallet gebruik ik voor betalen.
Zou je voor mij willen checken of er een Kayak activity / sport mode in de watch 3 zit? Ik kom van een Garmin Fenix 6 pro en overweeg deze Oneplus vanwege het scherm en betere notificatie support.