€ 99,99 bij Computershop Arnhem

Logitech MX Ergo Review

hgoor
25 augustus 2023, laatste update op 25 augustus 2023, 1.372 views Product gekocht

Logitech MX Ergo

Lange termijn: het rubber bovenop vergaat na 1 jaar door je zweethanden en de trackball rolt ook niet meer smooth door slijtage aan de "bolletjes" waar deze over rolt. Je blijft verder schoonmaken tot je een ons weegt, maar dat helpt niks. Het wordt heel onsmakelijk allemaal. Als het rubber gewoon hard plastic was had je dat probleem niet. Dan blijft de issue over van de slijtage - helaas. En dan is deze trackball best duur als je hem na een jaar eigenlijk wil weggooien!

Pluspunten

• (was) Initieel perfect
  • (was) Erg precies

Minpunten

• Rubber vergaat
  • Trackbal zelf rolt niet goed meer na 1 jaar
  • Hoge prijs vs lange termijn kwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Logitech MX Ergo?

Neem eens contact op met de leverancier, of anders met Logitech support. Een muis zou er na een jaar niet zo uit mogen zien.
De leverancier (via Bol) bestaat inmiddels niet meer. Heb niet gekeken of er een Logitech Nederland is waar ik evt nog wat zou kunnen navragen. Heb net trouwens m'n bestelling er op nagekeken en het is precies 13,5 maand geleden dat ik 'm gekocht heb...
Als je particulier gekocht hebt, dan zou het via Logitech moeten lukken, 2 jaar garantie.

En als ie zakelijk is gekocht, kan je het in ieder geval proberen.
Zelf heb ik als consument goede ervaring met Logitech support, zelfs na 2 jaar nog een keer korting gehad op aanschaf van een nieuwe muis via hun eigen webstore als goed makertje (de muis was elders goedkoper, maar toch)

Met wat boenen en aceton/nagellakremover/stickerverwijderaad zou je eventueel het bladerende rubber kunnen verwijderen, maar dat zou ik pas doen na de garantie afhandeling als je de 'muis' mag houden. ik weet niet hoe het matteriaal eronder aanvoelt als het kaal is.
Voor mijn Ergo heb ik een andere bal gekocht (Perixx PERIPRO-303GP), puur voor de kleur, deze voelde wel soepeler als de standaard bal, maar ook ik moet de 3 puntjes om de dag schoonmaken. dat doe ik aan het begin van de dag met de gum van een potlood, daarmee kan je ook mooi de bal er uit duwen zonder schade aan te brengen.
Dat ziet er inderdaad niet heel lekker uit! Ik herken dit probleem hier vooralsnog niet -- die van mij is nog perfect, op het vel aan de onderkant na. (viel er een jaar geleden af, is even iets vaker schoonmaken maar verder geen probleem)

Ik heb in het verleden wel een paar muizen gehad waarbij de coating loskwam, maar bij mijn exemplaar merk ik nog helemaal geen kleverigheid of iets dergelijks. Die van mij is in december 2020 gekocht, en gemiddeld zo'n 6-7 uur per dag gebruikt.

Ik vraag mij af waar dit precies door komt... Andere materialen in nieuwere batches? Een bepaalde samenstelling van zweet die dit materiaal aantast?

EDIT: Inderdaad de moeite om even contact op te nemen.

[Reactie gewijzigd door XpanD op 22 juli 2024 20:07]

Mijn muizen zien er ook altijd zo uit. Misschien niet zo extreem als deze maar wel vergelijkbaar. Op het werk hebben we allemaal dezelfde muizen maar ik ben de enige die hier last van heeft.

Daarom heb ik voor thuis(werken) een muis die geen rubber heeft maar gewoon (hard) kunststof. Misschien iets minder comfort maar blijft wel mooier...

Ik heb het vaak warmer dan andere en zweet dus ook meer. Dus ik ben redelijk zeker dat het aan het zweet ligt. Dus dit is eigenlijk alleen een probleem bij mensen die meer zweten dan gemiddeld. Ik vermijd dus bewust zulke muizen!
Dit is mijn eerste muis/trackball waar een rubberized laag op zit. De M575 (goedkoper maar geen 45 graden) heeft dat volgens mij niet. De m750 had ik hiervoor en die was hard plastic, maar die sleet best wel snel (slijtage v/d switches van de knoppen) ..
Yup, alleen staat er nergens vermeld (online) dat er zo'n rubber laag op zit... Als ik dat geweten had...
Alles van rubber en met name van dit "weke rubber" is kwetsbaar. Heb het ook met b.v. een tas gehad waarvan het handvat aan de binnenkant van dat zachte rubber had. Helemaal waardeloos. Zag ergens (reddit?) dat iemand het rubber er af gepeuterd had, maar ik zag al dat dat niet echt heel makkelijk is..
Ik heb dezelfde muis in 2019 gekocht en gebruik het sindsdien 5 dagen in de week de hele dag (kantoorbaan). Ik heb gelukkig niet de ervaring die jij hebt. Ik ben er in ieder geval superblij mee.

Volgens bovenstaande reacties lijkt het aan het zweten van de hand te liggen. Daar kun je denk ik weinig aan doen, maar bij de keuze van de volgende muis zou ik er wel rekening mee houden.
Probeer het nog eens met Alcohol 90%. En dan poetsen, poetsen poetsen.
Het heeft mijn Mx518 gered (Waar nog nooit een goed alternatief voor gevonden is).
Heb dezelfde muis al meerdere jaren in gebruik.
Het enige probleem waar ik met de ergo tegenaan loop is de linkermuisknop op den duur blijft hangen/slecht reageert.

Herken het probleem met rubber totaal niet.
Nu al sinds 2017 3x een mx ergo gehad, 1x volledig onder garantie vervangen, andere ging na 3 jaar kapot op de knoppen.