| Algemene beoordeling | Ergonomie | ||
| Functionaliteit | Precisie | ||
| Vormgeving | Bouwkwaliteit | ||
| Drivers / support | Prijs |
- Windows XP en Windows XP x64
Aangezien de MX1000 muis aangewezen werd als lasermuis die zeer precies is, en hij ook lekker in de hand ligt, en heel belangrijk geen irritant rood lampje wat in de muis zit, heb ik deze ruim een jaar geleden gekocht.
De muis doet goed zijn werk. Hij ligt er goed in de hand, reageert snel en het laserstraaltje zie je gewoon niet (Ik irriteer me mateloos aan optische muizen waar je zo'n rode gloed van ziet, in dat opzicht is de MX1000 al een verademing)
Qua precisie zou deze muis een stuk beter moeten zijn dan mijn 7 jaar ouden balmuis. Ik kan totaal geen verschil ontdekken (maarja ik speel ook geen spelletjes). In mijn ogen is de MX1000 even precies als mijn oude balmuis.
De accu gaat redelijk lang mee (bij 8 uur per dag haal je 3 weken)
Maar daat schuilt ook gelijk het grote nadeel van de muis. De muis moet je opladen, en dat gaat bij mij voor geen meter.
Ik heb zweethanden, en dat had tot gevolg dat het logitech logo van de muis binnen 1 maand helemaal was weggesleten (op mijn oude muis zat het er wel nog gewoon op na 7 jaar). Ook het MX1000 laser logo aan de voorkant is onherkenbaar geworden na enkele maanden.
Het grootste probleem is echter het opladen. Doordat ik zweethanden heb, komt er op mijn muismatje (is nog steeds het fijnst om te gebruiken) een klein laagje zweet op den duur. Dat zweet maakt contact met de gouden contactpuntjes aan de onderkant van de muis, en die slaan groen uit. Simpel gezegt, als ik mijn muis in de oplader zet, laat ie niet op. Ik moet altijd met een wattenstaafje de contactjes helemaal schoonmaken, en dan nog 10x wrikken met de muis in de oplader voordat ie gaat opladen.
Soms wordt je dan de volgende dag wakker met een lege muis, omdat ie net een micromilimeter in de oplader is verschoven en dus niet meer oplaad.
Het bereik van de muis is redelijk, echter de oplader/ontvanger staat bij mij naast een CRT scherm, en heeft geen bereik als ik de afstand verder dan 40cm plaats Ik moet de ontvanger dichterbij zetten < 40 cm en dan werkt ie wel.
Wanneer ik de ontvanger midden in de kamer zet, en er staan geen electrische apparaten in de buurt, haal ik wel 3 meter bereik
Beter was geweest om het tandenborstelprincipe te gebruiken om op te laden (heb je geen contactpunten nodig)
Conclusie: Leuke muis, lekker in de hand, maar oplaadprincipe is niet zo best
Doordat

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)