MSI P55-GD65 Review
Ik heb dit mainboard nu 4 weken in bezit. Echter ben ik al die tijd bezig geweest om het systeem stabiel te krijgen. Hierom de lage waardering voor compabiliteit. In mijn geval wou het systeem niet mijn ocz1600lv 4gb kit op 1600 mhz draaien. Ik weet dat deze ook niet in de QVL stonden van dit mainboard maar aangezien de prijs en vroegere ervaringen met ocz heb ik toch de keus gemaakt voor mijn huidige setup. Uiteindelijk het ik nu een beta bios draaien (1.73) en ik heb mijn processor moeten overklocken en PLL en VTT voltages moeten verhogen diverse features moeten uitschakelen en de CPU amplitude op 1000mwatt moeten zetten.
En nog steeds is het niet prime95 stabiel, maar het systeem draait in applicaties en spellen volledig stabiel nu.
Pluspunten
Zeer leuk bord voor deze prijs, MSI heeft in dit bord ruim voldoende functionaliteit voor de iets meer dan doorsnee gebruiker. Features zoals de OC Genie button zijn leuk maar zelf heb ik liever zelf in de hand wat het systeem doet. Meer dan genoeg sata poorten, ruimtelijke layout van het mainboard. Kortom goed
Minpunten
compabiliteit met geheugen (deze is zeer beperkt als je op of boven de 1600mhz uitkomt). Let wel ik heb met de bios update's en de beta bios die ik nu draai gemerkt dat er zeker vorderingen worden gemaakt hierin.
Het komt neer op compabiliteit tussen de i7 geheugen controller-mainboard en geheugen. Mijn advies over dit bord koop geheugen wat in de QVL staat en je zult er heel veel plezier van hebben.
Dit is niet echt 'n review trouwens.
Dus als je geen interesse hebt in dit produkt of de ervaringen die andere mensen hiermee hebben stel ik voor om niet in de reviews te kijken of ze aan jou eisen voldoen. Bedankt voor je input.
Blij te horen dat ik niet de enige persoon ben met deze problemen.
vanavond eens proberen, atm@work en mocht ik op deze de ram op 1333 willen instellen krijg ik gewoon niks meer of een blauw scherm dat samengevat meedeelt: "vergeet het maar!"
maar in ieder geval bedankt voor de tip, ik heb enkel de Vrams verandert frequency en timings.
Trouwens heb jij ook problemen met je OC genie? Als ik hem gewoon induw en clock hem niet enkele keren manueel omlaag overschat hij zichzelf en loopt de boel binnen de kortste keren vast. Ik dacht dat dit OC-genie gedoe one button overclock was, ok ik had moeten weten dat er nergens "stabile overclock" bijstond.
Ik kan je aanraden om even op het OCZ forum te kijken naar de correcte bios instellingen voor jou geheugen.
Misschien handig om het erbij te vermelden.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 24 juli 2024 16:32]
Heb niet meer zo'n vertrouwen in het mainstream geheugen van OCZ
[Reactie gewijzigd door lehoon op 24 juli 2024 16:32]
Anyway, mijn GEIL EVO One 2133MHz kit draait prima, op alle snelheden tussen 1333MHz en 2133MHz. Niets mis met MSI's compatibiliteit, het is OCZ dat met hun geheugen juist de boel loopt te zieken imo.
Persoonlijk ben ik niet te spreken over OCZ, mogelijk dat je het probleem toch echt daar moet zoeken.
Had OCZ platinum geheugen erin, alles goed ingesteld etc en werkte voor geen meter.
Pech met geheugen of moederbord slot stuk?
Dacht eerst dat het geheugen stuk was maar nadat ik hem had gewisseld in de shop weer precies hetzelfde. Heb nu een ander merk en nooit meer problemen gezien, draait super.

/u/278792/crop566ab31a4dfcd_cropped.png?f=community)
:strip_exif()/u/26632/dosprompt2.gif?f=community)