Hoofdcategorieën

Algemene beoordeling Score: 5 Featureset Score: 4
Aansluitingen Score: 3 Weergavekwaliteit Score: 5
Opnamekwaliteit CPU-belasting Score: 4
Drivers en support Score: 3 Prijs Score: 4
Gebruikt in combinatie met: Onder besturingssystemen:
  • Windows XP en Windows XP Media Center 2005
Ervaring met 2 exemplaren, sinds november 2004

Heb het kaartje nu een jaar.gekocht op de HCC dagen in 2004. De geluidskwaliteit van deze kaart t.o.v. de onboard ac '97 is dramatisch in positieve zin dan wel begrepen. vooral in games die EAX ondersteunen is het gewoon een pré.

De uitgang voor de koptelefoon waarmee ik hem mee samen gebruik is niet een goeie match. De interne versterker vn de kaart is niet dynamisch en kan niet genoeg vermogen leveren. Ik draai zelfs nog met een camtech/audiolab 8000C voorversterker als koptelefoon versterker dit lost het probleem op.

Ik heb zelf nog een interlink gemaakt voor naar de Camtech een neutrik 3,5 mm jack een in nederland gemaakte versilverde teflonkabel naar stereo Cinch. Een goedkope upgrade van je eigen, vooral bij koptelefoons, is een aude versterker te pakken en daarvan de koptelefoon uitgang te gebruiken.

Ik heb 1 voorval gehad met problemen dat was tijdens DTM2 tijdens het spelen viel nogwel eens plots het geluid weg. na mijn laatste reinstall van win xp en DTM2 heb ik dit niet meer gehad.

en een ander sclecht iets vindt ik dat er geen cinch aansluitingen opzitten voor aansluiting op versterker apparatuur. een brieke 3,5 mm jack is gewoon niet handig.
Negatieve eigenschappen:

slechte interne versterker voor koptelefoon
geen cinch aansluitingen
3,5 mm jack

Positieve eigenschappen:

mooi geluid
EAX ondersteuning

Jah tulp is een gemis... Dat vond ik ooit zo'n pre van mijn SB AWE64 Gold!

Maargoed, tegenwoordig heb ik aan mijn Audigy 2ZS (voorheen Live!) een bracket gehangen met tulp aansluitingen, even solderen en hoppa. Best makkelijk te fixen eigenlijk.

Overigens heeft die kaart toch ook geen koptelefoon uitgang? gewoon allemaal Line out, deze moet je toch gewoon even aan een versterker hangen, en vervolgens je koptelefoon aan die versterker. Ik hang vrijwel nooit een koptelefoon rechtstreeks aan de geluidskaart.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011