| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Beeldkwaliteit | Bouwkwaliteit | ||
| Batterijduur | Uitbreidbaarheid | ||
| Prijs |
- Windows Vista
Waarom de EOS 450D en niet de EOS 500D?
Die vraag is eigenlijk heel simpel. De enigste toegevoegde waarde die de EOS 500D voor ons had was de videofunctie. Nu zijn wij echter van mening dat wij deze videofunctie een beetje overdone vonden. Als je wilt filmen kan je ook met een goedkope camcorder op pad gaan en wij vinden dat met een dergelijke camera ook foto's gemaakt moeten worden en geen filmpjes.
Waarom de 18-200 mm lens?
Wij zijn beginnend fotografen en met deze lens hebben wij de mogelijkheid om zowel dichtbij als van ver weg te fotograferen zonder constant de lens te moeten wisselen. Hier kan je als beginnend fotograaf al erg leuke plaatjes schieten zonder al te veel moeite. Op deze manier ben je ook meer bezig met het ontdekken van de camera dan constant te letten op het feit of je wel de juiste lens op je camera hebt zitten. Ik heb zelf de officiele Canon lens, maar je hebt ook lenzen van Sigma en Tamron welke ook prima voldoen. Hierdoor valt de combinatieprijs vaak iets lager uit en wellicht ook een goede keuze als je meer accessoires wenst.
Wat zat er allemaal in het pakket?
Bij dit pakket kreeg ik natuurlijk de lens en de body. Daarnaast kreeg ik ook de papieren handleiding en de handleiding op CD-ROM. Er zat ook nog een CD-ROM bij met foto's die gemaakt zijn met de EOS 450D, maar dat heeft geen toegevoegde waarde voor ons. De andere CD-ROM met software is wel erg handig. Op de CD-ROM staat software om je kiekjes makkelijk te kunnen bewerken en eventueel aan te passen.
Er zat ook nog een EOS 450D strap in de kit, USB-kabel en accu.
Geheugenkaart
Deze camera werkt op basis van SD/SDHC kaarten. Ik heb gekozen voor de SDHC kaart van Sandisk. Ik vind het overigens wel een gemis in het pakket dat er geen klein geheugenkaartje bij zit (al is het maar 128 Mb). Het is sowieso een aanrader om te kiezen voor een geheugenkaart die snel alles kan verwerken. Als je de camera op multi-shot zet blijft de camera foto's schieten en dan moet de geheugenkaart het natuurlijk wel bijhouden. 4 Gb is ook het minimale wat je moet aanschaffen naar mijn mening. Een dagje foto's schieten kost toch al gauw 2 Gb.
Zonlicht
Wat ons opviel is dat deze camera snel overbelicht raakt. Dit kan natuurlijk allemaal te maken hebben met de stand van de zon en het object wat je wil fotograferen. De camera krijgt dit niet netjes gecorrigeerd. Wij hebben toen een UV-filter aangeschaft, maar deze zijn erg prijzig voor deze lens gezien de diameter. Kijk dus wel goed naar wat je gaat fotograferen en wanneer je dit doet. De UV-filters heb je namelijk snel nodig!
De camera zelf
De camera zelf is makkelijk te bedienen. Je hebt heel veel keuze uit verschillende standaardprogramma's vanuit Canon zelf, maar je kan deze programma's makkelijk aanpassen naar eigen wensen. De snelheid van de menu's en het bekijken van de foto's is ook super! De body voelt solide aan en je hebt ook echt iets in je handen en dat is wel belangrijk. Het grote voordeel van deze camera's is de sensorreiniging. Elke keer als je de camera uit zet wordt de sensor gereinigd waardoor je niet snel naar een servicepunt hoeft om je sensor te laten reinigen.
Accu
Over de accu ben ik erg tevreden. De accu gaat erg lang mee, want ik kan makkelijk een dag lang foto's maken zonder bij te laden. Zelf heb ik een extra accu in mijn tas (merkloos), maar deze heb ik nog niet hoeven te gebruiken.
Software
De software die Canon meelevert is ook makkelijk. Je kan makkelijk al je foto's rangschikken en je hebt ook de mogelijkheid om jou foto's online te zetten in een Canon portal zodat ook andere amateurs zich kunnen bemoeien met jou foto's. Het bewerkingsprogramma is prima te gebruiken, maar niet te vergelijken met Adobe Photoshop en dergelijke. In het verleden heb ik veel gewerkt met Picasa van Google en door de software van Canon ben ik dus overgestapt van Picasa naar Canon software.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)