| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Prestaties | WLAN-bereik | ||
| Betrouwbaarheid | Beheerbaarheid | ||
| Ondersteuning | Prijs |
Allereerst de goede punten
De eerste setup van de router is zo goed als perfect. Geen gedoe, alles wordt prima herkend en gezien en het instellen via de webinterface gaat goed, al is deze wel voor verbetering vatbaar. Vergeleken met mijn vorige router van sitecom komt de sitecom hier zeker beter uit.
De doorvoersnelheid krijgt een tweeledig antwoord. De snelheid is uitstekend _als de router werkt_ helaas ligt daar het grootste probleem van deze router. Daarom als slecht gewaardeerd
De betrouwbaarheid is werkelijk verschrikkelijk, en om deze reden zou dit product niet eens verkocht mogen worden. Dagelijkse praktijk voor mij is om een stuk of 12 keer per dag (niet overdreven) de router te moeten resetten omdat de internet verbinding moddertraag wordt en uiteindelijk volkomen weg valt. Dit gebeurt bij zowel draadloos als bedraad gebruik waardoor deze router eigenlijk gewoon onbruikbaar is. De reden dat ik de prijs daardoor ook als slecht waardeer.
Het bereik is goed, maar wederom _als de router werkt_ een voldoende met een nadrukkelijke min.
Ook al vind ik dat producten goed moeten werken zonder getweak heb ik toch meer dan voldoende onderzoek en tijd gestoken in het fatsoenlijk werkend te krijgen van deze router. Even leek het of het disablen van uPnP de oplossing was, maar dit was van korte duur. Soms houd de router het lang uit (hij heeft vannacht de hele tijd aangestaan en vervolgens kon ik zonder problemen ermee werken), maar na een minuut of 10 kon ik de eerste reset van de dag weer uitvoeren. Het lijkt erop dat de router goed werkt zolang je hem maar niet actief gebruikt.
Ik ben er in ieder geval klaar mee, deze gaat terug naar de winkel. Het is naar mijn mening een compleet wanproduct.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)