Hoofdcategorieën
Device Settings
Linksys WRT320N Selectable Dual-Band Wireless-N Gigabit Router

Linksys WRT320N Selectable Dual-Band Wireless-N Gigabit Router review door k7of9

300Mbps, 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, Vast, 1, 1Gbps, 4x 1Gbps
SKU: WRT320N, WRT320N-EN, WRT320N-EW, EAN: 4260039348368, 4260039348429, T.net ID: 239573

Review door k7of9, zondag 26 juli 2009 - views: 18.518

55K karma
Algemene beoordeling Score: 2 Featureset Score: 4
Prestaties Score: 2 WLAN-bereik Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1 Beheerbaarheid Score: 3
Ondersteuning Prijs Score: 2
Ervaring met één exemplaar, sinds juni 2009

Ik zal vrij kort zijn over deze router en meteen met de deur in huis vallen. Ik raad een ieder af deze router aan te schaffen.

Allereerst de goede punten
De eerste setup van de router is zo goed als perfect. Geen gedoe, alles wordt prima herkend en gezien en het instellen via de webinterface gaat goed, al is deze wel voor verbetering vatbaar. Vergeleken met mijn vorige router van sitecom komt de sitecom hier zeker beter uit.

De doorvoersnelheid krijgt een tweeledig antwoord. De snelheid is uitstekend _als de router werkt_ helaas ligt daar het grootste probleem van deze router. Daarom als slecht gewaardeerd

De betrouwbaarheid is werkelijk verschrikkelijk, en om deze reden zou dit product niet eens verkocht mogen worden. Dagelijkse praktijk voor mij is om een stuk of 12 keer per dag (niet overdreven) de router te moeten resetten omdat de internet verbinding moddertraag wordt en uiteindelijk volkomen weg valt. Dit gebeurt bij zowel draadloos als bedraad gebruik waardoor deze router eigenlijk gewoon onbruikbaar is. De reden dat ik de prijs daardoor ook als slecht waardeer.

Het bereik is goed, maar wederom _als de router werkt_ een voldoende met een nadrukkelijke min.

Ook al vind ik dat producten goed moeten werken zonder getweak heb ik toch meer dan voldoende onderzoek en tijd gestoken in het fatsoenlijk werkend te krijgen van deze router. Even leek het of het disablen van uPnP de oplossing was, maar dit was van korte duur. Soms houd de router het lang uit (hij heeft vannacht de hele tijd aangestaan en vervolgens kon ik zonder problemen ermee werken), maar na een minuut of 10 kon ik de eerste reset van de dag weer uitvoeren. Het lijkt erop dat de router goed werkt zolang je hem maar niet actief gebruikt.

Ik ben er in ieder geval klaar mee, deze gaat terug naar de winkel. Het is naar mijn mening een compleet wanproduct.
Negatieve eigenschappen:

onbetrouwbaar
doorvoersnelheid daalt geleidelijk
ongeschikt voor dagelijks gebruik

Positieve eigenschappen:

Mooi design
Gemakkelijke setup

«  1  2  3  4  »

Ik heb ook geen goede ervaring met Linksys. Ik had een weekje een nieuwe WRT54G maar daarna kapte draadloos er volledig mee en was bedraad ook traag als het maar zijn kon.

Waarom ben je van een Sitecom naar de Linksys gegaan?

De Sitecom die ik hiervoor had gaf me ook alleen maar problemen. De eerste heeft pak em beet 15 minuten draadloos gewerkt, daarna alleen nog maar bedraad aan de praat te krijgen. Die ging na een paar dagen retour. Ik heb hem gewoon omgeruild voor een nieuwe (we hebben immer allemaal wel eens pech). De nieuwe heeft ongeveer 2 maanden goed gewerkt waarna de router frequent begon uit te vallen. Niet alleen de verbinding, het hele apparaat viel uit :S
Dus mijn vertrouwen in Sitecom was nogal gedaald :P Vandaar voor een ander merk gegaan, met dit als resultaat :D

[Reactie gewijzigd door k7of9 op zondag 26 juli 2009 20:05]

Ik denk dat je een maandagmorgen modelletje hebt, ik heb een 320n en die is zo stabiel als wat, ding wordt zwaar belast en werkt prima.

Zou kunnen maar de problemen die ik heb zijn niet bepaald uniek. Een blik op het linksys forum en je zal zien dat ik niet de enige ben met deze problemen.

Ik deel de mening van de reviewer, ik heb ook de 320N en ook alleen maar problemen. Ik kan niet wachten tot de DD-WRT firmware uit komt en hopen dat hiermee de pr oblemen voorbij zijn.

Zoek op google naar "dd-wrt firmware". Misschien dat jouw firmware roet in het eten gooit en dit misschien goed werkt voor jouw. BTW ik heb zelf ook een Linksys router en heb nog geen problemen gehad. Zelf gebruik ik gewoon de standaard firmware van linksys en heb ik opzich de firmware van dd-wrt niet nodig.

[Reactie gewijzigd door melvinvth op zondag 26 juli 2009 16:22]

Heb ik al op gezocht maar de 320N wordt niet ondersteund. Ik meen wel gelezen te hebben dat ze daar aan werken. Hoe dan ook, zo'n apparaat hoort gewoon te functioneren zonder met firmware van derden te moeten klooien naar mijn mening.
Tweaken om het onderste uit de kan te halen ben ik helemaal voor in, tweaken om iets uberhaupt te laten doen wat het zou moeten doen, weg ermee :)

[Reactie gewijzigd door k7of9 op zondag 26 juli 2009 20:08]

Hij heeft het net na een volledige reset en alles opnieuw te hebben geconfigureerd maar liefst enkele uren uitgehouden. Vervolgens film aangezet op de htpc en een webpagina opvragen op de werk PC en hup de boel ligt er weer uit :(

Herken stabiliteitsprobleem niet. Gebruik deze nu een maand i.c.m. Ch3snas en is nog niet plat gegaan.

Wel een probleem met XMBC (@classic xbox) DVD streamen met de xbox van Ch3snas via de WRT320N lukt wel, maar beeld schokt enorm. Extra switch tussen xbox en 320N met crosscable lost het probleem op, maar dat is nou net de bedoeling niet.

Ik gebruik ook XBMC (op een htpc dan), en opvallend genoeg zijn daarmee de problemen voor mij juist minder. Nog steeds teveel, maar als er eenmaal een film draait krijg ik meestal geen problemen. Doe ik er een tijdje niets mee however dan ontstaan wel problemen.

Over de stabiliteitsproblemen: deze zijn zo goed als verholpen als je uPNP uitschakelt.

Dat heb ik ook al geprobeerd maar het verhelpt het stabiliteitsprobleem niet voor mij.

Ik had altijd goede ervaringen met mijn WRT54GL, vandaag dacht ik te upgraden en had ik de WRT610N gehaald, wat een rampenkast:

Mijn iPhone geeft als ik net verbinding heb 3/3 streepjes aan, LOEISNEL gaat de speedtest.net app @ ~ 20/2,8 Mbit. Maar dan: om de zoveel seconden/minuten springt hij naar 1 streepje en word het internet 1- Mbit, mijn WRT54GL wist dan tenminste constant 6 te halen.

Even een ander leuk feitje: het is NIET op te lossen, ik heb alle instellingen al omgekeerd, laatste firmware, alles, Cisco support fora geeft een hoop users met dezelfde klachten. Ook mijn laptop heeft telkens timeouts met pingen naar tweakers.net.

Een Sitecom WL-607 die ik ooit nieuw voor € 10,- kocht (Alternate bestond zoveel jaar) p0wnt deze router van € 149,- (keurig 3/3 streepjes als ik er net zoals bovenstaande router naast zit, en mijn laptop had niet eens 1 timeout). RONDUIT BELACHELIJK!

Kon dit toch niet bepaald voor een dubbeltje op de eerste rang noemen, morgen gaat hij terug want DD-WRT verhielp het ook al niet.

Denk neit dat ik met Linksys thuis kom, maar ik zie het wel. Genomineerd is de Sitecom Gigabit Gaming router.

Het is vrij triest om mensen af te raden teneinde deze router aan te schaffen. Wellicht heb je nou net weer een exemplaar die het om bepaalde redenen het niet hoort te doen zoals het zou moeten.

Ik heb deze router inmiddels een maand in gebruik en ik heb m nog nooit hoeven te resetten. De installatie is simpel. Router aansluiten op de modem en pc, software installeren en klaar is kees. Bereik is zeer goed, op 20 meter afstand heb ik nog vol bereik. Ik ga geen bestanden doorsturen via het ding dus doorvoersnelheden kan ik niet geven. Maar wat betreft BEREIK EN STABILITEIT is deze router een topding! Altijd goede ontvangst en geen last van disconnects.

Zoals ik al heb uitgelegd ben ik niet de enige met problemen. Exact dezelfde problemen... Die hebben dan allemaal toevallig een slecht exemplaar?
Als ik nu nauwelijks problemen zou kunnen vinden over deze router zou ik ook geneigd zijn dit te denken, maar er zijn zat gebruikers die precies dezelfde problemen hebben gehad als ik.

Dat het voor jou goed werkt is fijn, maar ik heb na (uitvoerig!) onderzoek en getweak het niet fatsoenlijk werkend gekregen. Dus op basis van MIJN ervaringen raad ik de router af. En dit is MIJN review, niet waar? Maar omdat JOUW ervaringen wel goed zijn, is mijn kritiek blijkbaar ongegrond...
Er mogen blijkbaar alleen maar positieve reviews gemaakt worden en aanbevelingen worden gedaan. Dat maakt het principe van een review nogal overbodig niet?

Voorr het bereik heb ik overigens geen slechte rating gegeven, en de installatie heb ik ook als goed aangemerkt, dus fijn dat je me wil uitleggen hoe ik een router moet installeren maar waarom je deze punten nu aanhaalt...

Ik zou zeggen schrijf zelf een review om een tegenbericht te laten horen in plaats van die van anderen te bekritiseren.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op zondag 9 augustus 2009 11:35]

Ik citeer een zinsnede van jou: "Ik raad een ieder af deze router aan te schaffen". Dat is zo kort door de bocht en best wel onnozel. Je zou het wellicht anders kunnen formuleren :) .

En blijkbaar ben je erg op je teentjes getrapt n.a.v. reactie :p

Dat mag jij kort door de bocht vinden uiteraard. Maar ik leg uit dat op basis van MIJN ervaringen en bevindingen van andere gebruikers ik inderdaad deze router afraad. En?
Wat moet ik dan zeggen?

"Ik heb niks dan problemen gehad met het ding maar probeer het toch maar want wie weet werkt het bij jou wel?"

Nogmaals, als jij zulke goede ervaringen hebt met het product: schrijf zelf een review om een tegengeluid te laten horen, in plaats van MIJN bevindingen te bekritiseren. Maar dat is wellicht dan weer te veel moeite voor je.

Luister, ik kraak niet zomaar iets af als het niet binnen 5 minuten werkt. Ik weet heus wel hoe ik een router moet installeren en na er VEEL tijd in gestoken te hebben is de basisfunctionaliteit van dit product gewoon NIET in orde, en is dit nogmaals geen uniek probleem gezien de ervaringen van anderen.

Ik kan gewoon niet zo goed tegen dit soort "bij mij werkt het wel goed dus jij zal wel fout zitten" reacties, zeker niet wanneer men duidelijk niet goed leest wat ik schrijf.

En omdat ik op je kritiek in ga ben ik op mijn teentjes getrapt? Ok, nou als jij daar genoegdoening of een ander goed gevoel aan over houdt, prima.

Maar goed, hier laat ik het verder bij.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op zaterdag 22 augustus 2009 14:29]

correctie, op 20 meter afstand bedoel ik 10 meter buitenshuis.

Ik heb deze router nu ook enige tijd in gebruik (dagelijks) het enige probleem wat ik had was inderdaad dat de doorvoersnelheid omlaag ging door het vollopen van de buffer. Dit probleem heeft zich niet meer voorgedaan na het uitschakelen van de uPNP.

Verdere stabiliteitsproblemen niet mee te maken gehad.
«  1  2  3  4  »
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011