Intro: De Scythe Kama Reader 2
Over een Cardreader kan niet veel gezegd worden, foto's hoeven hierbij ook niet geplaatst te worden want de Kama Reader 2 ziet er precies uit als op de foto's.
Waarom dan deze review? Wel er zijn toch een paar dingen die ik toekomstige kopers wil vertellen.
Geen ellenlange review dus met doorvoersnelheden van elk type geheugenkaart, maar gewoon het handige om te weten!
Scythe Kama Reader 2
Ik heb dus de zwarte versie, deze is ook geheel zwart, en niet zeer donkergrijs zoals de optische drives van Samsung. Kleur komt dus 100% overeen met een zwarte case (Zoals bij mijn Antec p180 Mini).
Heeft een klein groen lampje aan de voorkant dat rood is bij gebruik van een geheugenkaartje.
Dit groene lampje werkt helaas niet zoals het hoort: het brand altijd groen.
En met altijd bedoel ik ook ALTIJD:
dus ook wanneer de pc uit staat!
Deze kan vrijwel alle types geheugenkaarten lezen. Even op een rijtje:
-Compact Flash TYPE1/TYPE2/TYPE2-HDD
-Smart Media/Memory Stick
-Memory Stick ROM/PRO/Duo/PRO Duo/Micro(M2)
-SD Memory Card
-SDHC Memory Card
-MiniSD Card, miniSDHC Car
-MicroSD Card (TF=Trans Flash), microSDHC Card
-MultiMediaCard
-Microdrive, xD Picture Card, xD Picture Card Type M
- xD Picture Card
Zoals je ziet zijn ook de MicroSD en Memory Stick Micro (M2) te lezen! Iets wat niet elke cardreader doet.
Voor een prijs van amper +/- 13 euro dus zeker de moeite.
Bovendien is deze ook extern te gebruiken! USB-kabel is hiervoor ook meegeleverd.
Kama Reader 2 is volledig rondom afgewerkt met zwarte plastiek, geen zichtbare binnenkant, dus niets weerhoud je om deze extern te gebruiken.
In de doos en installatie
-Kleine handleiding, die niemand ooit zal bekijken
-interne kabel om via USB aan te sluiten (hoe anders, pATA?

-USB-kabel voor extern aan te sluiten
-4 schroefjes ter bevestiging
Installatie is vrij eenvoudig zoals verwacht. er zijn 4 schroefgaatjes en 4 schroefjes.
de handleiding van je case is hier meer van toepassing. Bij mijn Antec P180 Mini zijn schuiven waarin de optische drives (of kaartlezers) in gemonteerd kunnen worden. Aangezien deze vele schroefgaatjes hebben en de houder verschoven kan worden is het hier wel even uitzoeken welke gaatjes je nu moet gebruiken. Maar dat heeft dus meer met de case te maken dan met de kaartlezer.
Wel een opmerking: ik weet niet of dit aan de case ligt, of aan de plaatsing van de gaatjes in de kaartlezer, maar ik moet het slechts met de 2 achterste schroeven bevestigen, want als ik de voorste 2 ook bevestig komt de kaartlezer te laag en past het frontje er niet meer rond.
OPGELET!
Waarom geef ik een algemene beoordeling die lager is dan de andere beoordelingen? Waarom zou niet iedereen er attent op gemaakt moeten worden dat dit een verplichte aankoop moet zijn?
Wel het aopparaat heeft een soms een minpunt, waar ik jullie op wil wijzen.
Tijdens de productie is er blijkbaar iets niet helemaal gelopen zoals het hoort, mijn eerste Kama Reader 2 werd niet herkend door Windows! "Onbekend apparaat" is de melding, terwijl het lampje van de Kama Reader 2 wél brand. Na hier op Tweakers.net even te hebben rondgekeken vond ik een topic in het forum (zoek maar) waar iemand met een Kama Reader 2 zit die precies hetzelfde aan de hand heeft!
Dit is dus geen eenmalig probleem! Ik had het topic al gelezen voordat ik mijn Kama Reader 2 ging halen maar dacht "Och, dat is een eemalig defect, anders had ik er wel meer over gelezen". Maar ziedaar: Mijn nieuwe Kama Reader 2 heeft het ook!
Conclusie: DOA! En ik ben dus niet de eerste die dat aan de hand heeft! Na deze omgeruild te hebben bleek mijn 2e Kama Reader 2 het toch te doen en werd onmiddelijk herkend door Windows.
Ok, je hebt het frquente DOA-probleem, maar het blijft een uitstekende reader die ook extern gebruikt kan worden en (in tegenstelling tot vele andere readers) mooi en strak, zonder merknaam in koeienletters erop

, is vormgegeven

Zeker dus te overwegen, maar houd het kassaticket maar in de buurt en kies geen winkel die ver van huis ligt