2K karma| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Bouwkwaliteit | Vormgeving | ||
| Muziekweergave | Film/gameweergave | ||
| Mid- en hoogweergave | Basweergave | ||
| Prijs |
Ik draai Vista x64 en daarmee werkt DDL weergave ingame dus niet met deze geluidschip. SPDIF werkt wel perfect en indien je de geluidskaart instelt op 24 bit 48 KHz stereo weergave dan is de kwaliteit merkbaar beter dan met een analoge aansluiting. De Logitech kan meerdere weergave produceren van het stereo geluid, namelijk 2x stereo en Pro logic II Music/Movie.
Voor de categorie PC Speakers is de geluidskwaliteit ongekend. Het is natuurlijk niet te vergelijken met het echte high-end spul, maar als je van een normaal 5.1 PC setje afkomt is het verschil werkelijk waar gigantisch.
Ik heb XP geïnstalleerd om 3D weergave ingame in ere te herstellen en het geluid is stukken beter dan met mijn oude analoge set. Elk geluid komt nu overal vandaan en is goed gepositioneerd weergegeven, iets wat bij mijn oude set alleen merkbaar was bij de echt harde geluiden zoals explosies en gunfire.
De prijs/kwaliteit verhouding is wat mij betreft zeer goed. Voor dit geld haal je geen andere speakerset in huis met dezelfde sublieme geluidskwaliteit, of het moet de Teufel set zijn met de decoder 3 serie, maar die is weer 80 euro duurder. Ik heb in mijn huiskamer een Sony DAV-260 staan en die redt het niet tegen deze Logitech set.
Wat ik verder positief vind aan deze set is de aansluitingen van de speakers. Deze zijn niet met vaste tulpstekkers, zoals gebruikelijk bij PC speakers, maar met 'echte' aansluitingen. Hierdoor kan je betere boxen aansluiten als je zou willen. De geluidskwaliteit is erg goed te noemen voor PC Speakers, ga je lopen mierenneuken zoals een echte audiofiel, dan valt er natuurlijk nogal wat op te merken aan deze set. Zo zijn er geen tweeters en is er een gemis van lage middentonen uit de satelietspeakers. ik had ook echter niet verwacht dat in deze prijsklasse dat wel het geval zou zijn en ik denk ook niet dat er PC speakers op de markt zijn die dat wel kunnen, of het moet de Teufel set zijn, maar die heb ik niet gehoord.
Negatieve punten zijn het gemis van Bas en Treble knoppen op de console en het feit dat je van elk soort aansluiting er maar eentje hebt, maar in het geval van PC Speakers is dat een te verwaarlozen punt.
Ik heb de Logitech beoordeeld als PC Speakers en daarin scoort deze set zeer goed, de valkuil is echter dat deze set zo goed klinkt je dat geneigd bent hem als high-end te beoordelen. Daarin schiet deze set wel te kort, maar voor deze prijs denk ik niet dat er iets beters te krijgen is.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)