Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: oktober 2013

In de Laptop Best Buy Guide van oktober geven we koopadviezen over budgetlaptops, mainstream-laptops en laptops voor grafici.

126    555.243 views 1 okt '13

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: juni 2013

In deze Laptop Best Buy Guide van juni geven we koopadviezen over budgetlaptops, multimediamodellen en businessnotebooks.

106    392.367 views 1 jun '13

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: april 2013

In de april-editie van de Laptop Best Buy Guide geven we adviezen over basislaptops, mainstreamlaptops en gaminglaptops. Daarmee hebben we voor iedere portemonnee een aantal koopadviezen.

149    464.801 views 1 apr '13

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: februari 2013

In deze Laptop Best Buy Guide van de maand februari komen de categorieŽn basislaptop, betaalbare thin&light en multimedialaptop aan bod.

119    456.298 views 1 feb '13

Reviews door gebruikers

13 reviews - Pagina 1 van de 1
+2
Review door eltweako - Lenovo Essential B590 (MBX29MH) 8 mei 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Veel waar voor je geld
  • Volledig toetsenbord met numpad
  • HDMI Poort & USB 3.0

Minpunten

  • Geen lampjes voor wifi/hdd/numlock e.d.
  • Wifi problemen met fabrieks driver
  • Geen vergrendeling tussen scherm/behuizing

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
Review door Minardus - Lenovo Essential B590 (MBX2BMH) 30 januari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Mat scherm (ftw)
  • Best wel goed geluid (voor een laptop)
  • Simpel uiterlijk (weinig poespas)
  • Numpad
  • Stil
  • Goedkoop
  • Snel (i5 3210m is wel aardig voor dit geld)
  • Redelijke accuduur (4 uur ongeveer)

Minpunten

  • Voor dit geld/eisen geen negatieve punten

Eindoordeel

Score: 5

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 3

0
Review door Appie747 - Lenovo Essential B590 (MBX2BMH) 18 februari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Pluspunten

  • Goede bouw, matzwarte afwerking. Ziet er degelijk uit. Prettig toetsenbord, met de typische Lenovo "smiley" vorm. Heb zelf een hekel aan typen op een laptop toetsenbord, ben liefhebber van mechanische toetsenborden, maar hier kan ik goed mee overweg. Typ deze review ook op de Lenovo.

Minpunten

  • De wifi driver kan problemen opleveren, zoals vermeld. Heb ook andere berichten gelezen dat het niet goed werkt met Windows besturing. Vind het zelf wel geinig om het dan weer op te lossen maar als je daar geen zin in hebt dan is het natuurlijk erg irritant.
  • Ander negatief punt: wordt geleverd met Windows 8!

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 3

0
Review door Joel22 - Lenovo Essential B590 (MBX3GMH) 6 december 2013

Deze laptop heeft een goed toetsenbord en mooi mat scherm. Daarom een prima laptop voor office en internet. Lees verder »

Pluspunten

  • mat scherm
  • accu
  • weinig warmte en weinig geluid
  • Prijs (heb er 439 voor betaald)
  • + toetsenbord!

Minpunten

  • geluid had iets harder gekund.
  • Scherm is goed alleen een fellere lichstandje had op sommige momenten fijn geweest.
  • accu duur mag altijd langer. Ik las ergens dat hij 4.5 uur kon halen nu langer dan 4 uur haal ik niet. Wel goed in deze prijsklasse.

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Review door alaintje - Lenovo Essential B590 (MBX35MH) 16 december 2014

Prima laptop voor deze prijs.
Aan te raden is de hardeschijf te vervangen voor een (grote) SSD (en eventueel geheugen uitbreiden in bepaalde situaties). Dan geniet je het beste van deze laptop.
Slechte verbinding met sommige wi-fi routers. Dan verbindt hij en verbreekt hij continu verbinding.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Degelijk toetsenbord, zonder teveel doorbuiging

Minpunten

  • wiebelend scherm wat niet helemaal aansluit aan de onderkant.
  • na een jaar wordt de laptop extreem traag, ik denk dat het aan de harde schijf ligt.
  • redelijk amount of bloat/freeware van lenovo zelf wat de laptop flink vertraagt
  • af en toe zeer slechte connectie met wi-fi. Is deels afhankelijk van de gebruikte router.
  • Wennen aan de muis welke eigenlijk 'verkeerd' om werkt. Went zeer snel.

Eindoordeel

Score: 4
Review door blieneuvic - Lenovo Essential B590 (MBX3GMH) 26 april 2014

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 4

Review door Azenomei - Lenovo Essential B590 (MBX3BMH) 7 april 2014

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 3

Review door eBait - Lenovo Essential B590 (MBT2ZMH) 2 oktober 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

Review door Mr_x007 - Lenovo Essential B590 (MBX29MH) 2 september 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 4

Review door Eftegarie - Lenovo Essential B590 (MBT2CMH) 22 maart 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 4

Review door Diocletianus - Lenovo Essential B590 (MBX29MH) 21 februari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 2
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Score: 2

Review door Jape - Lenovo Essential B590 (MBX2BMH) 15 februari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Pluspunten

  • Prettig toetsenbord
  • Slanke behuizing

Minpunten

  • Beeldscherm te blauw

Eindoordeel

Score: 4

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4

Review door tweakerarno - Lenovo Essential B590 (MBX2BMH) 3 februari 2013

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Pluspunten

  • Processor
  • Hij is niet lelijk

Minpunten

  • Ik heb de laptop terugestuurd omdat ik niet tevreden was over het scherm.
  • Alleen als je er recht voorzit en de klep staat onder de juist hoek is het beel enigszins acceptabel.
  • Daarnaast gebeurt er iets raars met de rendering: als een webpagina wordt geladen, is het mij nog al eens overkomen dat letters niet meteen scherp zijn maar dit pas na een paar seconden het geval is.
  • Eerst heb ik geprobeerd met er overheen te zetten, maar ik ergerde me er zo aan dat ik de laptop heb teruggestuurd. Zakelijk heb ik een HP 8440p en ondanks dat die wat ouders is, is de schermkwaliteit veel en veel beter.
  • Conclusie voor mij is: toch meer geld uitgeven voor een redelijke beeldschermkwaliteit.
  • Ook de trackpad vond ik niet sterk. Je kunt met meerder vingers werken en bijvoorbeeld in-uit zoomen door de vingers naar elkaar / uit elkaar te bewegen.
  • Het werkt maar soms dan ben je met een vinger bezig en dan gaat ie ook zoomen. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het belangrijker dat dit soort zaken iets beter zijn.

Eindoordeel

Score: 2

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 2
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Scoreverdeling van gebruikersreviews

Score: 5
2
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
0

Heb jij ook een Lenovo Essential B590?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review



Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBSamsung

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True