Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: april 2013

In de april-editie van de Laptop Best Buy Guide geven we adviezen over basislaptops, mainstreamlaptops en gaminglaptops. Daarmee hebben we voor iedere portemonnee een aantal koopadviezen.

149    1 apr '13

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: oktober 2013

In de Laptop Best Buy Guide van oktober geven we koopadviezen over budgetlaptops, mainstream-laptops en laptops voor grafici.

126    1 okt '13

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: juni 2013

In deze Laptop Best Buy Guide van juni geven we koopadviezen over budgetlaptops, multimediamodellen en businessnotebooks.

106    1 jun '13

Best Buy Guide - Laptop Best Buy Guide: februari 2013

In deze Laptop Best Buy Guide van de maand februari komen de categorieŽn basislaptop, betaalbare thin&light en multimedialaptop aan bod.

119    1 feb '13

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
2
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
0
+2
eltweako 8 mei 2013

Lenovo Essential B590 (MBX29MH)

Pluspunten

  • Veel waar voor je geld
  • Volledig toetsenbord met numpad
  • HDMI Poort & USB 3.0

Minpunten

  • Geen lampjes voor wifi/hdd/numlock e.d.
  • Wifi problemen met fabrieks driver
  • Geen vergrendeling tussen scherm/behuizing

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

+1
Minardus 30 januari 2013

Lenovo Essential B590 (MBX2BMH)

Pluspunten

  • Mat scherm (ftw)
  • Best wel goed geluid (voor een laptop)
  • Simpel uiterlijk (weinig poespas)
  • Numpad
  • Stil
  • Goedkoop
  • Snel (i5 3210m is wel aardig voor dit geld)
  • Redelijke accuduur (4 uur ongeveer)

Minpunten

  • Voor dit geld/eisen geen negatieve punten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

0
Appie747 18 februari 2013

Lenovo Essential B590 (MBX2BMH)

Pluspunten

  • Goede bouw, matzwarte afwerking. Ziet er degelijk uit. Prettig toetsenbord, met de typische Lenovo "smiley" vorm. Heb zelf een hekel aan typen op een laptop toetsenbord, ben liefhebber van mechanische toetsenborden, maar hier kan ik goed mee overweg. Typ deze review ook op de Lenovo.

Minpunten

  • De wifi driver kan problemen opleveren, zoals vermeld. Heb ook andere berichten gelezen dat het niet goed werkt met Windows besturing. Vind het zelf wel geinig om het dan weer op te lossen maar als je daar geen zin in hebt dan is het natuurlijk erg irritant.
  • Ander negatief punt: wordt geleverd met Windows 8!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

0
Joel22 6 december 2013

Lenovo Essential B590 (MBX3GMH)

Deze laptop heeft een goed toetsenbord en mooi mat scherm. Daarom een prima laptop voor office en internet.

Pluspunten

  • mat scherm
  • accu
  • weinig warmte en weinig geluid
  • Prijs (heb er 439 voor betaald)
  • + toetsenbord!

Minpunten

  • geluid had iets harder gekund.
  • Scherm is goed alleen een fellere lichstandje had op sommige momenten fijn geweest.
  • accu duur mag altijd langer. Ik las ergens dat hij 4.5 uur kon halen nu langer dan 4 uur haal ik niet. Wel goed in deze prijsklasse.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4

alaintje 16 december 2014

Lenovo Essential B590 (MBX35MH)

Prima laptop voor deze prijs. Aan te raden is de hardeschijf te vervangen voor een (grote) SSD (en eventueel geheugen uitbreiden in bepaalde situaties). Dan geniet je het beste van deze laptop. Slechte verbinding met sommige wi-fi routers. Dan verbindt hij en verbreekt hij continu verbinding.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Degelijk toetsenbord, zonder teveel doorbuiging

Minpunten

  • wiebelend scherm wat niet helemaal aansluit aan de onderkant.
  • na een jaar wordt de laptop extreem traag, ik denk dat het aan de harde schijf ligt.
  • redelijk amount of bloat/freeware van lenovo zelf wat de laptop flink vertraagt
  • af en toe zeer slechte connectie met wi-fi. Is deels afhankelijk van de gebruikte router.
  • Wennen aan de muis welke eigenlijk 'verkeerd' om werkt. Went zeer snel.

Eindoordeel

Score: 4
blieneuvic 26 april 2014

Lenovo Essential B590 (MBX3GMH)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 4

Azenomei 7 april 2014

Lenovo Essential B590 (MBX3BMH)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 2
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 3

eBait 2 oktober 2013

Lenovo Essential B590 (MBT2ZMH)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

Mr_x007 2 september 2013

Lenovo Essential B590 (MBX29MH)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 4

Eftegarie 22 maart 2013

Lenovo Essential B590 (MBT2CMH)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 4

Diocletianus 21 februari 2013

Lenovo Essential B590 (MBX29MH)

Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 2
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 2

Jape 15 februari 2013

Lenovo Essential B590 (MBX2BMH)

Pluspunten

  • Prettig toetsenbord
  • Slanke behuizing

Minpunten

  • Beeldscherm te blauw

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5

tweakerarno 3 februari 2013

Lenovo Essential B590 (MBX2BMH)

Pluspunten

  • Processor
  • Hij is niet lelijk

Minpunten

  • Ik heb de laptop terugestuurd omdat ik niet tevreden was over het scherm.
  • Alleen als je er recht voorzit en de klep staat onder de juist hoek is het beel enigszins acceptabel.
  • Daarnaast gebeurt er iets raars met de rendering: als een webpagina wordt geladen, is het mij nog al eens overkomen dat letters niet meteen scherp zijn maar dit pas na een paar seconden het geval is.
  • Eerst heb ik geprobeerd met er overheen te zetten, maar ik ergerde me er zo aan dat ik de laptop heb teruggestuurd. Zakelijk heb ik een HP 8440p en ondanks dat die wat ouders is, is de schermkwaliteit veel en veel beter.
  • Conclusie voor mij is: toch meer geld uitgeven voor een redelijke beeldschermkwaliteit.
  • Ook de trackpad vond ik niet sterk. Je kunt met meerder vingers werken en bijvoorbeeld in-uit zoomen door de vingers naar elkaar / uit elkaar te bewegen.
  • Het werkt maar soms dan ben je met een vinger bezig en dan gaat ie ook zoomen. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het belangrijker dat dit soort zaken iets beter zijn.

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 2
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 5
Prijs Score: 2

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Lenovo Essential B590?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Economie en maatschappij

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True