Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 2 februari 2015

Asus Memo Pad 7: prima tablet met een sjiek jasje

Met de Memo Pad 7 laat Asus zien dat het prima weet hoe je een een goede, kleine tablet maakt. De hardware is prima, het scherm voor de meeste mensen meer dan voldoende, de accu gaat lang mee en je kunt het geheugen uitbreiden. De behuizing zelf vinden we iets minder geslaagd. Zo ziet die er weliswaar apart uit, maar gaan de afwerking van de hoeken en de wijze waarop het scherm geïntegreerd is ten koste van de ergonomie. Toch houden we uiteindelijk een positief gevoel over, want de Memo Pad 7 scoort op de belangrijkste punten simpelweg goed, en dat voor nog geen 200 euro. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
0
+1
Bear312 16 mei 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

De tablet is lekker gebouwd, voelt niet goedkoop aan alleen mochten de boxen op de zijkant wel wat beter ingericht worden

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit.
  • Snel dankzij de 2gb ram.
  • Mooi scherm en een hoge resolutie van 1920x1200.
  • Perfecte prijs van €200.

Minpunten

  • boxen zitten af en toe in de weg.
  • veel bloatware.
  • Bluetooth werkt niet altijd.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 5
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 3

+1
MartHo 12 februari 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Beste goedkope 7 inch tablet op dit moment.

Pluspunten

  • Goed display
  • Leuk ontwerp
  • Prima accuduur
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Prima prestaties

Minpunten

  • Erg veel bloatware
  • Enorme bezels om het scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

0
waseland 17 september 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Gebruik deze tablet nu bijna een week. Heb nog niets tegengekomen waar ik ontevreden over ben. De camera is niet geweldige kwaliteit maar daarvoor heb ik deze tablet ook niet. Ook zijn de designkeuzes niet mijn smaak maar aangezien ik een cover heb is dit helemaal niet storend.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi Scherm
  • ZenUI
  • Prijs
  • Micro SD slot

Minpunten

  • Design niet mijn smaak
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

0
oko2708 27 oktober 2014 Product gekocht

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Een pracht tablet. Veel waar voor je geld en niet eens zo heel duur. Het design vind ik erg mooi. Scherm is Full HD en geeft voor een tablet zeer goed geluid. Alleen de camera is niet bepaald goed, maar die hoort toch niet echt op een tablet thuis.

Pluspunten

  • Prijs
  • Desgin
  • Voelt goed aan en houd lekker vast
  • Snelheid
  • Geluid
  • Uitbreidbaar geheugen

Minpunten

  • Camera
  • Je zit vas aan Asus ZEN-UI (zonder root)
  • Geen afgeronde hoekjes
  • Volume knop zit boven de power knop (erg wennen)
  • Geen bijgeleverd headset
  • Veel bloatware
  • Lader is veels te kort (slechts 1 meter)
  • speakers liggen wat dieper in de tablet waardoor je met je vinger vrij makkelijk het geluid 'mute'

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

edklavertje 9 juli 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Kies je voor een 7 inch tablet dan is dit het beste product in deze klasse. Prachtig scherm, helder en scherp. Hele snelle reactietijd opdrachten. Wifi is perfect (2ghz). Vanuit doos systeem update Android lollipop. Schermgrootte ruim voldoende voor browsing, emails, movies, eboeken. Aanrader voor ca. 180 euro.

Pluspunten

  • prachtig helder scherp scherm
  • snelle reactietijd
  • 64 gb uitbreidingsmogelijkheid perfect voor meer films op reis

Minpunten

  • powerknop aan zijkant wordt vaak per ongeluk ingedrukt in verticale stand
  • liever groter scherm maar dan moet je echt naar product van 300 euro wil je dezelfde ervaring
  • jammer van brede bezels

Eindoordeel

Score: 5
uberhoogy 24 mei 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Na jarenlang BlackBerry PlayBook werd het tijd voor een nieuwe tablet. ASUS MemoPad 7 biedt veel waar voor je geld. Het scherm is prima (FULL HD IPS panel) en de processor is snel. En dat voor nog geen 200 euro. Het design voelt wel wat goedkoop aan.

Pluspunten

  • hoogwaardig full HD scherm
  • Goed geluid
  • Handzaam formaat met mooi design
  • Goede batterij
  • Lage prijs

Minpunten

  • Goedkoop plastic materiaal
  • Veel ASUS bloatware

Eindoordeel

Score: 4
WouterLVV 7 april 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Hele goede budget-tablet. Het scherm is prachtig, knoppen zijn goed weggewerkt. Af en toe wat schokkerig in grote webpagina's, maar daarentegen uitstekend in grafische taken zoals spellen. Speakers zijn prima, maar helaas snel bedekt door de handen. Helaas niet extreem robuust gebouwd, na enkele val bijna onhandelbaar.

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Grafisch krachtig
  • Licht en klein

Minpunten

  • plaatsing speakers
  • niet valbestendig

Eindoordeel

Score: 4
John Stopman 30 maart 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Prima apparaat om als Browser en Movie Player te gebruiken. Aanrader! :)

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Hoge helderheid scherm
  • Snel

Minpunten

  • Lightbleed links zichtbaar bij zwart scherm

Eindoordeel

Score: 5
SmurFZR 22 maart 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Ik kom van een GT-P3100, dus een verschil van dag en nacht. Wat is hij snel. Maar ook snel stuk. binnen 3 maanden begeeft de accu het. (2 weken voor vakantie). Reparatie kan 14 dagen duren en versneld aanmelden bij de vervoerder kunnen/willen ze niet. Volgende toch maar weer Samsung.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Lekker licht
  • Vormgeving
  • Voorkant volledig van glas, zonder kwetsbare gaten of knoppen

Minpunten

  • Veel bloatware (maar niet hinderlijk voor de prestaties)
  • Originele cover slecht te verkrijgen
  • Belabberde service

Eindoordeel

Score: 2
sodzilla 27 februari 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Vanwege de aanwezigheid van een hele akelige lag voor mij persoonlijk niet te gebruiken. Dit model lijkt wat dat aspect betreft totaal niet op de Nexus 7 2012/2013, waarmee het wel vergeleken wordt. Ook op Youtube is een filmpje te vinden waarin het verschil tussen de 2 modellen zichtbaar wordt.

Pluspunten

  • Voelt stevig aan
  • Goed scherm
  • Lekker dun

Minpunten

  • Vreselijke lag, vooral bij scrollen op sites
  • Onhandige plaatsing speakers
  • Brede bezel

Eindoordeel

Score: 2
BouncingBaklap 11 februari 2015

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Dit is een snelle, compacte tablet met een mooi scherm voor een scherpe prijs. De hoeveelheid bloatware van Asus is jammer, maar laat je daardoor niet afschrikken. Op 15 april heb ik de upgrade naar Lollipop versie 5.0.1 ontvangen.

Pluspunten

  • Dun en licht
  • Bouwkwaliteit
  • Snel
  • Accuduur
  • Mooi scherm (Full HD IPS)
  • Prijs/prestatie
  • MicroSD slot
  • Bloatware neemt niet veel ruimte in beslag

Minpunten

  • Veel bloatware

Eindoordeel

Score: 4
wilb 13 oktober 2014

ASUS Memo Pad 7 (ME572C) 16GB WiFi Zwart

Goedkoper dan de Nexus 7 (2013) Eigenlijk zou het Nexus 7 (2014) moeten heten. Grootste voordeel: Micro-SD card! Nadeel: Kitkat van ASUS: Wachten totdat ASUS wil updaten. En verplichte zooi dat niet uit te schakelen is. Accu gaat een dag mee en werkt prima buiten in de zon.

Pluspunten

  • Full HD
  • Micro SD-card tot 64Gb
  • 64 bit
  • "NEXUS 7 (2014)"

Minpunten

  • bloatware van ASUS
  • Geen afgeronde hoeken

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een ASUS Memo Pad 7 (ME572C)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True