Chear

Site is OK en overzichtelijk, bestelling wordt bevestigd en je krijgt ook tracking info. Snelle levering. Ik geef de beoordeling slecht met name in verband met de bedroevende aftersales ervaring bij onze bestelling. Ik weet niet hoe relevant dit nog gaat zijn, want zo juist kreeg ik op de site opeens te zien dat Chear vanaf nu wordt voortgezet door Dixons.

Verzending was in orde, wij hadden een klein pakketje met een MP4 speler. Verpakking OK, track en trace info beschikbaar en levering binnen aangegeven levertijd.

Wij hadden een Archos 20B Vision 8GB MP4 speler besteld. Ons zoontje van 10 kocht die van zijn zakgeld, op die leeftijd is hoe iets eruit ziet ook erg belangrijk en hij vind de 20B veel mooier als de gelijkwaardige 20C.
We moesten best zoeken naar de 20B, ook vanuit de Tweakers pricewatch kwam je als je eenmaal op de product link in de shoplijst klikte toch uit bij de 20C. Dat was dan in die winkels ook duidelijk te zien aan afbeelding en omschrijving. (ik heb wat feedback verstuurd aan tweakers.net)

Bij Chear.nl stond echter de 20B op de site inclusief correcte afbeelding. Ook op de orderbevestiging stond de 20B.
Helaas - toen het pakketje opengemaakt werd, zat er toch een 20C in. Meteen een email gestuurd, en snel reactie. Er werd ons meegedeeld dat we een 20C besteld hadden. Vóór ik daarop ging reageren eerst de site nogeens gecheckt, ze hadden de 20C niet eens op de site staan. Printscreen gemaakt voor de zekerheid en toen gebeld. Er werd redelijk snel opgenomen. Ik vroeg de medewerker even met me mee te kijken in de order, en vroeg hem wat voor product hij daar zag staan. 20B, zij hij. Ik zei mooi, die heb ik ook besteld, maar ik heb een 20C gekregen en uw collega zegt dat ik die besteld heb, maar die staat niet eens op uw site. Hij ging even kijken, kwam toen terug en zei, ik zie het nu dat mijn collega gelijk had, u hebt echt die andere besteld. Blijkbaar werd hij op de achtergrond even gecorrigeerd....

Ik werd dus compleet voor gek gezet. Het werd nog erger toen we even samen op de site gingen kijken. Daar stond inderdaad nu de 20C ! De site was intussen snel aangepast, ik had de printscreens om het te bewijzen. Het is zelfs zo haastig gedaan dat een bundel-deal nog wel de 20B in de omschrijving had.....
Als ik nog steeds een probleem had, dan moest ik maar weer op de email reageren zei hij toen.
Ik heb toen de beide printscreens (vóór en na de wijziging) als pdf samen met de orderbevestiging teruggemaild als hard bewijs. Zo snel als de eerste reactie kwam, zo lang moest ik daarna wachten. Telefonisch heb ik Chear sinds maandag niet meer kunnen bereiken. Ik kreeg vandaag nog wel een email waarin stond dat het een foutje op de site was, ik mocht retourneren. Geen inhoudelijke reactie op mijn aangeleverd bewijs.

Aangezien wij bijna op vakantie gaan en ons zoontje zijn MP4 graag in gebruik wil nemen, houden we nu deze maar. Ik denk dat ik in mijn recht zou staan om het juiste product alsnog te eisen, maar zie er teveel tegenop om dit proces te starten. Zeker nu ik zojuist zie dat Dixons de boel overneemt. Ik verwacht dan opmerkingen als "dat was toen nog Chear, daar kunnen wij niets mee". Ik hoop van harte dat het product verder correct werkt.

Er was dus geen enkele interesse om mij te helpen, ik werd eerst voor leugenaar gezet, de site werd snel aangepast, en op het laatst mag ik het wel terugsturen maar verder niets. Bedroevend. Ik zal dit verhaal ook aanleveren aan de consumentenbond ivm hun lopende onderzoek naar webwinkels

Voor de tweakers-mods: ik heb alle printscreens en emails nog, bij interesse laat maar weten.

MVG

Scorekaart voor Chear