Nadat mijn Pioneer mini-set na tien jaar eindelijk de geest gegeven had was ik op zoek naar een meer "volwassen" audio setup bestaande uit een stereo versterker met bijbehorende luidsprekers. Na veel informatie gelezen te hebben op diverse Internet fora over mogelijke configuraties ben ik in aanraking gekomen met het merk XTZ. De vele positieve reacties hebben mij dan ook doen besluiten een luister afspraak te maken bij Intosurround, want, Intosurround is de enige XTZ dealer in Nederland.
In juli ben ik vanuit Maastricht naar Eindhoven gereden waar Marc Vertommen, eigenaar van Intosurround een luistersessie voor mij georganiseerd had. Hierbij moet ik vermelden dat Marc een alternatieve luisterruimte voor mij had ingericht omdat de standaard luisterruimte van Intosurround niet voor mij bereikbaar is omdat deze op de eerste verdieping is en ik in een rolstoel zit. De combinatie die ik wilde beluisteren: de XTZ Class A100 D3 in combinatie met de XTZ 99.26 luidsprekers.
Tijdens de dik één uur durende sessie bleek dat de XTZ 99.26 niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeden (te weinig laag). Marc heeft toen op mijn verzoek de XTZ 99.36 luidsprekers geïnstalleerd. Deze voldeden wel aan mijn verwachtingen. Op het eind van de sessie heb ik met Marc afgesproken dat ik thuis nog eens alles op een rijtje zou zetten alvorens een bestelling doen, ook al was ik op het einde van de sessie er eigenlijk al van overtuigd dat ik de set wilde hebben. Dit was geen probleem.
Thuis aangekomen heb ik meteen de bestelling gemaild, versterker, luidsprekers en bekabeling en na een korte mail wisseling afgesproken dat ik deze in Eindhoven zou komen ophalen. Verzending was natuurlijk ook mogelijk maar met dergelijke apparatuur doe ik dat liever niet.
Na twee weken stond alles gereed in Eindhoven en ben ik alles gaan ophalen. De levertijden zijn normaal korter maar de versterker was in de kleur die ik wilde (zwart) tijdelijk niet op voorraad. Toen ik de spullen ben gaan ophalen heb ik de bestelling meteen betaald, een aanbetaling of vooruitbetaling via Internet was niet nodig. Daarna heeft men mij fijn geholpen alles in de auto te laden.
Thuis aangekomen meteen alles geïnstalleerd en de setup getest. De luidsprekers klonken stijver dan bij de sessie maar dit had ik ook verwacht, de luidsprekers in de winkel waren immers vaker gebruikt en zijn daardoor losser waardoor ze dynamischer klinken. Toch was ik niet ontevreden. In de loop van die week is de setup steeds beter gaan klinken en na een maand normaal gebruik had deze het niveau van de sessie in de winkel.
Als ik kijk naar dienstverlening van Intosurround kan ik niet anders zeggen dan dat ik hier erg tevreden over ben. Tijdens de luistersessie kreeg ik het idee dat het bij Intosurround in eerste instantie om de liefde voor audio en hobby draait en dat daarna het commerciële aspect om de hoek komt kijken. Ik heb in het geheel niet het gevoel gehad dat men mij iets wilde verkopen, als ik niets gekocht had was dat bij wijze van spreken ook goed geweest en dit kom je tegenwoordig niet veel meer tegen.
Verzending was mogelijk maar niet van toepassing, ik ben de apparatuur zelf gaan ophalen.
KlantenserviceMarc heeft in de eerste weken nadat ik de spullen opgehaald had meerder malen geïnformeerd naar mijn ervaringen met de set en mij voorzien van een aantal tips over de configuratie van de luidsprekers.
Deze vorm van aftersales was voor mij in elk geval nieuw, bij de aankopen die ik de afgelopen jaren gedaan heb heeft nog nooit een dealer achteraf contact met mij opgenomen om te vragen naar mijn ervaringen met het gekochte product. Voor mij is dit een teken dat het bij Intosurround niet alleen draait om de verkoop maar dat het voornamelijk gaat om een tevreden klant.