Apple Store

Simpel gezegd: HET WERKT. ALLES WERKT. HET WERKT ZOALS HET HOORT. OOK DE LEVERANCIER.
Na 3 dagen werken met de Mac, al meer voor elkaar gekregen dan in 6 jaar HTPC op basis van Windows XP.

Levertijd was bekend: 2 weken, maar dat hebben we elders ook al vaak gehoord...hier wordt er dan na 2 weken wel geleverd. Precies zoals aangekondigd. Gezien alle geruchten over levertijd van een 27" iMac, was ik aangenaam verrast.

Probleempje, bellen met helpdesk...en die hebben er nog verstand van ook. Geven duidelijk aan waar het de verantworodelijkheid is van de hardware leverancier, maar zijn vervolgens niet te flauw om even in hun database te kijken of ze daar niet toch al de oplossing hebben staan.

Probleem met verkeerd gekochte kabel op basis van een foutieve review van een klant (zou VGA-analoog en digitaal zijn). Geen gezeik, maar gratis de andere kabel gekregen. Ik mocht zelfs de andere, toch E27, gewoon houden...voor het geval ik toch een andere monitor kreeg.

Nou zoiets heb ik bij een computerleverancier nog niet eerder meegemaakt.

Dus met een Apple iMac zit je met een apparaat waar alles werkt, met een support die er echt verstand van heeft en ook nog eens super flexibel is bij problemen waarvan niet helemaal duidelijk is of zij daar nu wel of niet verantwoordelijk voor zijn.

Tip aan iedereen dus: wil je geen gezeik en een computer die ver boven de andere uit stijgt qua kwaltieit en gebruiksgemakt...koop dan een Mac. Nu nog die 3 Vista laptops en die 2 Ubuntu servers langzaamaan uitfaseren en mijn geestelijke rust kan weer terugkeren.

Oh ja, en muziek luisteren of TV kijken met een iMac kan ook als je iets anders op de computer aan het doen bent. iets wat ik bij Vista nog nooit voor elkaar gekregen heb.

Scorekaart voor Apple Store