AlgemeenIk ben al jaren klant bij Fnac. Gemiddeld zijn ze duurder dan de andere online en fysieke winkels, maar af en toe vind je er wel goede promoties en ze hebben vaak ook audio-onderdelen die je moeilijk ergens anders kunt vinden.
Voordeel is ruime aanwezigheid van fysieke winkels, waarvan het online voorraadbeheer wel in orde is.
De website zelf is onoverzichtelijk en traag om producten te vinden, maar eenmaal je gevonden hebt wat je zocht gaat het bestel- en betaalproces vlot.
Zoals ik schreef is het voorraadbeheer voor de fysieke winkels perfect.
Echter, alle ONLINE levering kun je in volgende 2 groepen indelen:
- Ofwel wordt het met vertraging geleverd.
- Ofwel wordt het niet geleverd.
Grootste nadeel is zonder twijfel online voorraadbeheer: je bent nooit zeker of je je bestelling effectief ooit te zien gaat krijgen. Ik heb bestellingen van boeken gehad die maandenlang bleven uitstaan, totdat ik ze uit eigen initiatief heb geannuleerd.
Levertijden zijn nog zo'n pijnpunt: als je een levertermijn krijgt (levering thuis maar evengoed levering in een fysieke winkel!) dan mag je er gif op innemen dat die tijd overschreden gaat worden. Je kunt sowieso een minimum levertijd van een week, tussen moment van bestelling en dat je het effectief in handen hebt, aannemen en dat is dan al heel optimistisch.
Hun klantenservice en dienst-na-verkoop is uitstekend, zolang je de moeite doet om persoonlijk langs te gaan naar een helpdesk in een winkel of telefoneert. Als je het online probeert loop je toch vast tegen een chatbot. Laat je ook door de telefooncentrale niet overhalen om een e-mail te sturen,; dring aan om persoonlijke afhandeling!