AlgemeenOnlangs kocht ik een wasmachine en een droogkast bij Coolblue. Hoewel de apparaten inmiddels met 3 dagen vertraging netjes in huis staan, houd ik een erg minder positief gevoel over aan deze aankoop door de gebrekkige service en communicatie.
VerzendingBij de eerste levering bleek helaas ná het aftekenen voor ontvangst dat de wasmachine beschadigd was. Het apparaat werd wel meteen correct weer meegenomen door een vriendelijke chauffeur. Hij beloofde dat Coolblue binnen een dag contact met mij zou opnemen voor de nalevering. Dit gebeurde helaas niet.
Vervolgens vulde ik online het speciaal hiervoor bestemde formulier in op de website. Ook daar stond de belofte dat er binnen één dag contact zou volgen. Wederom radiostilte.
Toen ik daarop zélf naar de klantendienst belde, werd de ervaring pas echt onaangenaam. Ik kreeg een minder vriendelijke dame aan de lijn die mij herhaaldelijk niet liet uitspreken. Volgens haar hadden de chauffeurs de procedure niet goed gevolgd en moest ik hén maar bellen. Ook sneerde ze dat ik dat speciale online formulier in de toekomst beter niet kon gebruiken; ik had beter meteen kunnen bellen. Dit is natuurlijk de omgekeerde wereld: als klant word ik van het kastje naar de muur gestuurd voor een fout die bij de leverancier ligt, terwijl ik nota bene de officiële online kanalen van Coolblue volg.
De dag nadien is de wasmachine alsnog geleverd door twee erg vriendelijke chauffeurs. Eind goed, al goed qua apparatuur, maar de service van de telefonische klantendienst heeft de bekende 'alles voor een glimlach'-ervaring flink verpest. Coolblue, zorg dat jullie interne procedures kloppen en train de klantenservice om klanten met een probleem fatsoenlijk en vriendelijk te woord te staan.