iBood is een dealtjes website en dat werkt net wat anders dan een typische webshop. Qua koop- en verzendsnelheid is het te vergelijken met drop shipping, maar het zijn wel gewoon A-merken.
Ze spelen vaak wel met de 'adviesprijs' en hun sale-prijs; kijk altijd even of je *soortgelijke* producten in dezelfde prijs-range kunt vinden, niet alleen het exact zelfde product.
Maar als je mazzel hebt zitten hier hele goede (tech) deals tussen, vooral nu RAMageddon is aangebroken kun je hier nog wel eens wat waardevols vinden.

Verzending is echt matig, al verschilt dit per type product--en dan hangt het ook nog wat af van de uiteindelijke koeriersdienst. Maar bij iBood denken ze er gewoon ook niet echt over na; met regelmaat krijg ik een pakket in een veel te grote doos, dat ik het haast niet op de fiets vervoerd krijg vanaf het pakketpunt (waar ik het móest ophalen, kon niet bij mij thuis), waarbij later blijkt dat het gewoon in een kleinere doos zonder euro-adapter kon. Bij het pakketpunt kwamen we er ook achter dat er een hele andere tracking code op het pakket stond dan ik had, ondanks dat het wel op mijn naam stond.
De verzending was ook nog eens te laat. De reden daarvoor, volgens een automatische mail, was de hitte golf. Niet onbegrijpelijk, maar wel jammer dat er verder onduidelijkheid bleef over wanneer het dan wél weer zou worden geprobeerd, en waar de vertraging dan precies lag.

Ondanks dit kwam het geheel wel aan, en in goede staat. Dat dit soort dingen wel eens gebeuren met iBood wist ik, maar het komt altijd alsnog wel aan.

De werkers bij de klantenservice doen hun best om je te helpen, in elk geval binnen hun mogelijkheden. Dat gezegd hebbende is het een bedrijf dat zich richt op winst, en dat merk je in alles; ze hebben nu ook AI in de chatbot (bah), en die kan precies niks. Die stuurt je door naar een mens--hopelijk. Dit gebeurde bij mij na een half uur niet. Kreeg later ook niks in de mail daarover. Jammer. In het verleden heb ik wél goed contact gehad met medewerkers via de mail en telefoon, maar die moet je dan wel aan de lijn krijgen.

Scorekaart voor iBOOD