AlgemeenErg nare ervaringen met dit bedrijf. Per email speakers en bekabeling besteld, waarbij de kabels direct leverbaar waren en de speakers moesten worden besteld met een levertijd van 1 tot 1,5 week. Ik besloot te informeren naar de status op het moment dat deze termijn was verstreken en kreeg te horen dat het nog eens 3 weken zou gaan duren.
De volgende dag besloot ik de speakers te annuleren, gezien ik een winkel had gevonden die voor een veel betere prijs binnen een week kon leveren en dat ook daadwerkelijk heeft gedaan. Netjes per email aangeven dat ik mijn geld dus terug wilde ontvangen. Dat accepteerde iEar niet en kwam met allerlei onzin argumenten. Zo zou het volgens hen onder andere niet gaan om een Koop op Afstand, had ik geen herroepingsrecht, kon ik de bestelling niet retourneren, was er aanwijsbare inspanning geleverd, was de bestelling tailor made op maat gemaakt en naar wens afgestemd en was er geen gebruik gemaakt van een voor verkoop georganiseerd systeem. Verder werd er meerdere malen gedreigd, werden er links gestuurd naar wetteksten die zogenaamd het gelijk van iEar moesten bewijzen (wat niet zo was) en heeft de eigenaar van de zwendel zijn stem tegen mij verheft toen ik telefonisch probeerde een oplossing te vinden.
Daarom heb ik een klachtenbrief gestuurd naar iEar via de website van Thuiswinkel.nl. Dat had als resultaat dat iEar aanbood een deel van de geannuleerde artikelen terug te betalen. Waarom zij honderden euro’s inhielden is mij nooit verteld. Uiteindelijk heb ik de zaak aan moeten melden bij de Geschillencommissie.
Op het moment dat iEar van de commissie van de zaak op de hoogte gesteld werd ik ineens volledig terugbetaald. Ik had toen echter al het klachtengeld betaald aan de commissie voor het starten van de zaak, erg flauw van iEar. Ze hadden echter niet de wettelijke rente bij te laat terugbetalen erbij gedaan, daarom heb ik de zaak ondanks dreigementen van iEar om dat vooral niet te doen (de boodschap: dat gaat je flink wat geld kosten) doorgezet en uitspraak laten doen. Ik werd volledig in mijn gelijk gesteld: het was wél een koop op afstand en iEar moet de rente en het klachtengeld aan mij terugbetalen. Daarnaast moeten zij de honderden euro’s aan proceskosten van de commissie en mogelijk ook nog een vergoeding aan Thuiswinkel betalen.
Inmiddels heeft iEar naar aanleiding van mijn zaak hun algemene voorwaarden aangepast. Kijk dus goed uit met deze winkel, zeker op het moment dat je een aankoop buiten de webshop doet (wat ik na al dit gedoe zeker afraad).
Om anderen deze nare situatie hopelijk te besparen stuur ik het complete dossier door naar de ACM, die aangaven erg blij te zijn met het dossier. Ik hoop dan ook van harte dat dit nog een staartje krijgt voor iEar.
Omdat je als winkel niet zomaar kunt zeggen dat je je niet aan de wet houdt en consumenten hun rechten ontneemt, heb ik deze nieuwe voorwaarden ook extra onder de aandacht gebracht van de ACM. Doe dus geen zaken met deze boefjes, koop je spullen bij winkels die wel eerlijk handelen.
Service, eerlijkheid en klantgerichtheid, evenals fatsoenlijkheid is iEar helaas onbekend.