NBB.com

Besteld op basis van de belofte “voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis”. Dit blijkt echter niet te gelden voor levering naar Nederland. Deze belangrijke beperking staat niet duidelijk op de productpagina, maar verstopt in voorwaarden. Dat maakt de communicatie misleidend en schept verkeerde verwachtingen.

Het productaanbod is prima, maar de manier waarop levertijden worden gepresenteerd klopt niet met de werkelijkheid voor buitenlandse bestellingen.

Na bestelling werd een verzendlabel aangemaakt, maar het pakket was nog niet bij PostNL. Het bleek eerst via een Duitse verzendpartner te gaan, waardoor de levertijd aanzienlijk langer is.

De klantenservice gaf uiteindelijk aan dat de levertijd 5–7 dagen kan zijn. Dit staat haaks op de gecommuniceerde “volgende dag levering”.

Tracking bleef lang hangen op “nog niet ontvangen door PostNL”, wat bevestigt dat het pakket nog niet daadwerkelijk in het Nederlandse bezorgnetwerk zat.

Klantenservice gaf vage en wisselende antwoorden. Eerst werd aangegeven dat het pakket was overgedragen aan de vervoerder, terwijl niet bevestigd kon worden of het daadwerkelijk was opgehaald of gescand.

Er werd geen concrete leverdatum gegeven en er werd vooral verwezen naar algemene informatiepagina’s.

Daarnaast werd de chat abrupt gesloten zonder oplossing of duidelijke afronding van het gesprek, wat niet professioneel overkomt.

Beste Rijksen,

Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat we onze leverbelofte 'voor 16.00 besteld, volgende werkdag in huis' niet hebben gehaald.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat het laatste product op voorraad al is verkocht, maar de voorraad nog niet is geüpdate op onze webshop. Dit heeft ervoor gezorgd dat de levertijd uiteindelijk 5-7 werkdagen werkt, omdat wij dan eerst nog nieuwe voorraad moeten ontvangen vanuit de leverancier. We vinden het ontzettend vervelend dat dit is gebeurd en je in de veronderstelling was dat je het de volgende werkdag zou ontvangen en dit niet is gebeurd.

We zullen dit zeker meenemen voor de toekomst, waarbij we blijvend evalueren of onze beloofde levertijd daadwerkelijk gehaald wordt of dat we deze moeten aanpassen.

We willen ook onze excuses ervoor aanbieden dat de chat zomaar is afgesloten, terwijl je nog verdere vragen had. Dit is zeker niet de bedoeling.

Zou je daarom in een privébericht op Tweakers kunnen aangeven wanneer je via de chat met ons contact hebt opgenomen en je bestelnummer? Op die manier kunnen we dit als verbeterpunt aandragen voor onze collega's bij de chat.

NBB.com

Scorekaart voor NBB.com