AlgemeenHelaas een teleurstellende ervaring met Robbshop, als het over consumentenrecht gaat zijn ze niet thuis.
KlantenserviceMijn ervaring met ROBBshop rondom garantie was zeer teleurstellend.
Na 3,5 jaar raakte mijn Loqed Smart Lock defect door een breuk in een essentieel intern onderdeel. ROBBshop wees mijn verzoek om kosteloos herstel af en stelde dat de levensduur slechts circa 3 jaar zou zijn, gebaseerd op de UNETO-VNI tabel met gemiddelde gebruiksverwachtingen.
Omdat we er niet uitkwamen, heb ik eerst het traject via WebwinkelKeur doorlopen (een keurmerk dat ROBBshop prominent op de website vermeldt), maar ook dat leverde geen oplossing op. Uiteindelijk moest ik het geschil voorleggen aan Digidispuut. Het totale traject duurde ruim drie maanden.
Tijdens de procedure diende ROBBshop zelfs een tegeneis in van €120 voor hun “gemaakte uren”. Deze werd afgewezen. Ter vergelijking: het daadwerkelijke herstel bestond uit een motoronderdeel van circa €89.
In de bindende uitspraak werd expliciet geoordeeld dat de UNETO-VNI tabel te algemeen en onvoldoende specifiek is om de levensduur van een smart lock te bepalen. De beoordelaar keek naar meer concrete bronnen en stelde een gemiddelde gebruiksduur van circa vijf jaar vast. Omdat mijn slot al na 3,5 jaar defect was, werd dit aangemerkt als non-conformiteit en moest ROBBshop kosteloos herstellen en het klachtengeld terugbetalen.
Wat mij vooral stoort, is dat een consument eerst een formele procedure moet doorlopen om zijn wettelijke rechten te krijgen. Dat had voorkomen kunnen worden met een redelijke en klantgerichte benadering vanaf het begin.