AlgemeenIk heb bij dit bedrijf een online bestelling geplaatst voor monitorarmen. Deze bestelling werd bevestigd met drie e-mails, waarin nadrukkelijk werd vermeld dat de bestelling niet meer gewijzigd kon worden.
Tot mijn verrassing ontving ik echter een e-mail waarin werd aangegeven dat de monitorarmen per abuis voor de verkeerde prijs op de website stonden en dat mijn bestelling was geannuleerd. Het is natuurlijk niet acceptabel om zomaar een overeenkomst te annuleren, vooral niet nadat deze bevestigd is.
Helaas is verder contact met de klantenservice onmogelijk, aangezien ik geen enkele reactie ontvang op mijn berichten.
Beste Augus,
Dank voor uw reactie.
In dit geval was sprake van een kennelijke prijsfout, waarbij het product voor ongeveer een derde van de gebruikelijke marktprijs werd aangeboden. In een dergelijke situatie is er juridisch geen sprake van een geldige overeenkomst, omdat redelijkerwijs niet van de juistheid van die prijs mocht worden uitgegaan.
Dit geldt temeer bij zakelijke aankopen, waarbij van de koper een hogere mate van oplettendheid mag worden verwacht. Het feit dat een automatische orderbevestiging is verzonden, verandert hier niets aan.
De bestelling is daarom geannuleerd en dit is per e-mail toegelicht. Mocht onze reactie elkaar hebben gekruist of niet zijn aangekomen, dan betreuren wij dat uiteraard, maar de annulering zelf is rechtmatig en correct verlopen. Het bedrag stond gisteren ook meteen terug op uw rekening zoals u mocht verwachten.
Support Team
HardwareWebwinkel