Amazon.nl

Het was ooit beter bij Amazon.nl. Tegenwoordig worden niet alle retouren goed verwerkt als er meer dan 1 item in een zending worden geretourneerd. Zie dan je geld nog maar eens terug te krijgen. Lang verhaal kort: niet bij Amazon.
Positief is dat je na bestelling nog een klein beetje bedenktijd hebt om je bestelling te annuleren voordat die verzonden is. Dat lukt mij nergens anders. Ook belachelijk is dat bij sommige items iedere review geweigerd wordt. Bijvoorbeeld de Makita 18V accu föhn DHG181ZK. Telkens "We hebben je vragen over de authenticiteit van het product onderzocht en uit de informatie die wij hebben blijkt dat het product dat je hebt ontvangen authentiek is. Daarom hebben we de beoordeling verwijderd die je hebt geschreven." terwijl ik schrijf welke temperaturen ik gemeten heb op welke stand.

De levering is betrouwbaar: alles arriveert hier. Soms wat later maar meestal op tijd.

Eén groot bureaucratisch gedoe. Uiteindelijk kunnen ze wel een e-mail schrijven dat het geld retour hoort te komen, maar kunnen ze het geld niet terugstorten (op de creditcard). Zodat je uiteindelijk via ICS cards met veel vijven en zessen aan het geld van je derde retouritem komt. Ook dit was ooit beter, met een retour die niet retour kon vanwege de buitengewone afmetingen. Toen werd ik binnen 24u teruggebeld worden en het geld terugbetaald zonder bureaucratisch gedoe.

Scorekaart voor Amazon.nl