bol

Bol klantenservice medewerkers hebben onvoldoende kennis van wettelijke consumentenrechten waardoor ze verkeerd advies geven met betrekking tot garantieafhandeling. Zie mijn klantenserviceonderbouwing in deze review.

De levering verliep goed. Het probleem is ontstaan toen het product ineens stuk ging.

Mijn ervaring met Bol bij een garantieclaim ([CASE:216716047]) een aankoop waarvan het product veel te snel stuk is gegaan, en medewerkers alleen aangeven dat de garantie van 2 jaar voorbij is, laat zien dat bol medewerkers onvoldoende op de hoogte zijn van hun wettelijke verplichtingen. Volgens art. 7:5 lid 2 BW en art. 6:230o BW is Bol als platformverkooppartner volledig verantwoordelijk voor de naleving van consumentenrechten, inclusief garantie en afhandeling van non-conformiteit.

Tijdens de communicatie ontving ik standaardreacties die juridisch niet correct waren. De bol medewerker was niet op de hoogte van deze artikelen.

Uiteindelijk een bericht ontvangen: “Je kan een schriftelijke klacht indienen welke dan naar het hoofdkantoor gaat en die het zullen beantwoorden”

Klantvriendelijkheid is ver te zoeken.

Dit kan veel sneller en soepeler verlopen als Bol medewerkers beter getraind had op de relevante wetgeving. Consumentenrechten zijn duidelijk vastgelegd in de wet, en het is belangrijk dat Bol hier intern beter op stuurt.

Bedankt voor je review en je feedback! :)

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk