bol

Bol klantenservice medewerkers hebben onvoldoende kennis van wettelijke consumentenrechten waardoor ze verkeerd advies geven met betrekking tot garantieafhandeling. Zie mijn klantenserviceonderbouwing in deze review.

Het product was veel te zwaar voor de doos waardoor de doos bijna open was gegaan.

Mijn ervaring met Bol bij een garantieclaim(A00080DEMD [CASE:217018708]) bij een partnerverkoop waar ik er samen met de parnet niet uit kwam laat zien dat bol medewerkers onvoldoende op de hoogte zijn van hun wettelijke verplichtingen. Volgens art. 7:5 lid 2 BW en art. 6:230o BW is Bol als platformverkooppartner volledig verantwoordelijk voor de naleving van consumentenrechten, inclusief garantie en afhandeling van non-conformiteit.

Tijdens de communicatie ontving ik standaardreacties die juridisch niet correct waren. De bol medewerker was niet op de hoogte van deze artikelen. Gelukkig bood de partner FERM uiteindelijk kosteloos een vervangend apparaat aan, wat wettelijk correct is volgens art. 7:21 lid 1 BW (vervanging door een gelijkwaardig of beter product).

Dit had veel sneller en soepeler kunnen verlopen als Bol medewerkers beter getraind waren op de relevante wetgeving. Consumentenrechten zijn duidelijk vastgelegd in de wet, en het is belangrijk dat Bol hier intern beter op stuurt.

Beste Bobjebob,

Bedankt voor je review. Wij nemen je klacht via een ander kanaal in behandeling.

Bol

Scorekaart voor bol