AlgemeenOp 26 september 2025 heb ik Wehkamp.nl benaderd over een wasmachine die na ongeveer 4,5 jaar ernstige gebreken vertoont (extreem schudden en lawaai). Volgens ConsuWijzer mag je van een apparaat in deze categorie een levensduur van rond de acht jaar verwachten. Wettelijke garantie is dus nog volledig van toepassing.
Wehkamp.nl heeft wel gereageerd, maar uitsluitend om mijn klacht af te wijzen met verwijzing naar een intern document (UNETO-VNI) dat niet wettelijk bindend is. Mijn beroep op wettelijke garantie is dus door hen afgewezen, terwijl de machine duidelijk niet voldoet en ik een gezin met twee jonge kinderen heb dat dagelijks afhankelijk is van de machine.
Ik heb Thuiswinkel.org ingeschakeld om bemiddeling te verkrijgen, maar ook daar is tot op heden geen adequate opvolging gekomen. Zowel Wehkamp.nl als de brancheorganisatie hebben mijn klacht feitelijk genegeerd in termen van het naleven van de wettelijke garantie.
Ik deel deze ervaring zodat andere consumenten zich bewust zijn van hoe Wehkamp.nl klachten over wettelijke garantie behandelt en wat zij kunnen verwachten bij problemen binnen de garantieperiode.
Levering was goed geregeld en conform afspraak zoals vooraf aangegeven.
KlantenserviceOp 26 september 2025 heb ik Wehkamp.nl benaderd over een wasmachine die na ongeveer 4,5 jaar ernstige gebreken vertoont (extreem schudden en lawaai). Volgens ConsuWijzer mag je van een apparaat in deze categorie een levensduur van rond de acht jaar verwachten. Wettelijke garantie is dus nog volledig van toepassing.