Proshop.nl

Ik heb bij deze shop een AMD Ryzen 5700x tray gekocht. Mijn keuze viel voornamelijk op proshop.nl vanwege de aantrekkelijke prijs. De verzending duurde wat langer dan verwacht, omdat het product helemaal uit Denemarken moest komen. De CPU doet het prima, maar ik heb twijfels bij de herkomst van de processor.

Zoals beschreven duurde de verzending langer dan verwacht, op zich geen ramp. Echter, de CPU werd los in een doosje geleverd met wat foam. Ik ben gewend dat een "Tray" CPU in een plastic omhulsel verstuurd wordt, dat was hier niet het geval, waardoor de CPU minder goed beschermd was tegen de elementen.

Verder zat er een klein krasje op de CPU. Op zich niet direct reden tot paniek, maar het wekte bij mij wat argwaan over de authenticiteit van het product. Mogelijk gaat het hier om een refurbished product, of een CPU die uit een pre-built computer getrokken is.

Vanwege mijn vraagtekens bij de authenticiteit van het product heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Ik wilde de CPU niet inbouwen als inderdaad bleek dat het om een refubished product gaat en ik wilde ook graag testen of mijn nieuwe CPU koeler zou passen, maar daarvoor wachtte ik wel op antwoord van de klantenservice.

Ik moest drie dagen wachten op een initiële reactie. Opvolgende berichten werden wel snel beantwoord. De klantenservice gaf aan dat de CPU's op deze wijze door de leverancier worden aangeleverd. Dat zou kunnen, maar ik blijf het een vreemde manier van verpakken vinden.

Uiteindelijk is mij een gratis retournering aangeboden, dat vond ik een nette oplossing. Na wat wat wikken en wegen heb ik besloten mijn kans te wagen en de CPU toch in te bouwen.

Scorekaart voor Proshop.nl