AlgemeenEen paar maanden geleden kochten we een smartwatch bij Proshop.nl. Vorige week reageerde die ineens nergens meer op. We stuurden de smartwatch op naar Proshop en vulden een garantieclaim formulier in. Enkele dagen later kregen we een mail terug met de mededeling dat vastgesteld was dat het beschreven defect niet kon worden gerepareerd of dat het product beschadigd was en dat in dat geval het product naar een extern service centrum kon worden gestuurd waar kon worden vastgesteld of het product en het beschreven defect wel of niet onder de garantie vallen. Ik kreeg daarbij dan twee keuzes als zij zouden vaststellen dat het product niet defect was (mijn commentaar: er was dus al vastgesteld dat het wél het geval is- zie hierboven) moest ik er rekening mee houden dat er werkuren in rekening zouden worden gebracht. Ik kreeg 2 keuzes:
"Ja graag". Je gaat ermee akkoord dat er kosten in rekening kunnen worden gebracht. Testkosten van maximaal 68 euro.
"Nee" Je gaat er hierbij mee akkoord dat wij je product naar je terugsturen en dat jij de retourkosten draagt.
"Als we na 14 dagen nog steeds geen reactie van je hebben ontvangen, wordt het product naar je teruggestuurd. Jij bent dan verantwoordelijk voor eventuele testkosten en retourkosten. Indien u het product niet wenst terug te sturen, gelieve dan contact op te nemen met de klantendienst door deze email te beantwoorden.".
Wij belden om te zeggen dat we met dit alles niet akkoord gingen omdat het product uiteraard nog ruimschoots onder de garantie valt. De medewerker zei intern te moeten overleggen en wij zouden bericht ontvangen.
Vandaag ontvingen we het volgende bericht: "we hebben geen defect vast kunnen stellen. Het product dat je op proshop a/s hebt gekocht is door onze technische dienst getest en foutloos bevonden. Je kunt de bevindingen hier zien: Produktet er blevet testet fejfri (mijn commentaar: dit was niet aan te klikken, dus niet na te gaan wat de bevindingen zijn).
Wij testen je product met behulp van compatibele producten en op basis van je foutbeschrijving.
Volgens de aankoop- en garantieregeling wordt je product teruggestuurd voor eigen rekening (hieronder verzendkosten en eventuele onderzoekskosten).
Zodra je product uit de garantieclaim klaar is voor de retourzending naar jou, ontvang je bericht per email.
Voor de berekening van de onderzoekskosten wordt uitgegaan van 35 euro bruto per aangevangen half uur.
Bij vragen of opmerkingen, gelieve contact op te nemen met onze klantenservice.
(daaronder naam en adres)
Er staat geen definitieve berekening van de kosten en retourkosten onder aangegeven.
Graag zou ik vernemen of er mensen met dezelfde ervaringen zijn.
Goedemorgen,
Bedankt voor je review. Onze technische dienst heeft je smartwatch ontvangen, met de foutbeschrijving dat deze niet meer zou reageren. Onze technische dienst heeft de smartwatch getest, en deze werkt naar behoren.
Omdat de foutmelding niet bij ons gereproduceerd kon worden, heb je de keuze gekregen om je product verder te laten testen door een externe servicepartner. Hieraan zijn mogelijke test- en arbeidskosten verbonden, als het defect niet gevonden kan worden.
Je hebt gekozen om je product te laten terugsturen. Dit gebeurt in dit geval gratis, en je hoeft ook geen onderzoekskosten te betalen.
Verdere communicatie over deze garantieclaim zal via de e-mail verlopen.
Groet,
Proshop