AlgemeenBestellen bij bol.com? Prima. Maar als je pakket zoekraakt, wens ik je veel succes. In mijn geval werd het pakket zogenaamd geleverd... aan iemand. Geen idee wie. Er is een onleesbare handtekening gezet (niet van mij), geen afhaalcode gebruikt, geen ID gevraagd en toch zegt bol.com: "Het is geleverd hoor!" bij A0008ND7D2 [CASE:215473864] (Geschillencommissie Thuiswinkel zaaknummer 1311647)
Ik heb netjes uitgelegd dat volgens de wet en eerdere uitspraken van de Geschillencommissie dit geen geldige levering is. Het pakket moet bij mij of iemand die ik aanwijs worden bezorgd, niet zomaar bij een PostNL-punt zonder controle.
Toch zegt het hoofdkantoor van bol.com: “Er is genoeg bewijs van levering.”
Welk bewijs dan? Geen idee. Misschien een glazen bol?
De klantenservice-medewerker zegt dat zodra het hoofdkantoor zijn “onderzoek” afrondt (lees: een gok doet), is de kous af. Je krijgt geen geld terug, geen nieuw product, en al helemaal geen excuses die ergens op slaan.
Bol.com stelt dus desondanks dat er “voldoende bewijs” van levering is en verwijst daarbij zelfs naar “andere activiteiten in mijn klantaccount” en dreigt met "in de toekomst niet meer reageren". Deze argumenten zijn allemaal juridisch irrelevant, allemaal klakkeloos overgenomen van het bol.com hoofdkantoor en vormen geen van allen bewijs van feitelijke aflevering.
Kortom: bestel gerust bij bol.com, maar als er iets misgaat, sta je er alleen voor. Het hoofdkantoor verschuilt zich achter vage “bewijzen” en negeert je rechten als consument compleet.
"De winkel van ons allemaal?"
Tenzij je een pakket kwijt bent. Dan is het: zoek het lekker zelf uit.
PS: Ik hoef bestelling "A0008ND7D2 [CASE:215473864] (Geschillencommissie Thuiswinkel zaaknummer 1311647)" toch geen 10 keer te herhalen met jullie glazen bol vol met arrogante hoofdkantoor nonsens!
PPS: Reactie op thuiswinkel ontvangen, waardeloos: Ik hoef toch ook geen 10 keer te herhalen dat een standaard nepverklaring van het bol.com hoofdkantoor dat "het pakket op het juiste adres (of bij de buren of een afhaalpunt) is bezorgd" juridisch onhoudbaar is! Wordt het hoofdkantoor gerund door een paar domme chatbots die 100X dommer zijn dan ChatGPT of zo? Met zulke domme copy-paste antwoorden kan het bijna niet anders dat Bol deze zaak bij geschillencommissie wel verliest en daarna op een massaclaim kan rekenen!
bol.com zegt: “Geleverd is geleverd” zelfs als je niets hebt gekregen!