AlgemeenBestellen bij bol.com is eigenlijk gevaarlijk makkelijk. Voor je het weet heb je drie extra dingen in je winkelmandje liggen die je “eigenlijk niet nodig had” (maar stiekem toch wel). Het bestelproces is duidelijk en overzichtelijk, en de betaling was zo gedaan. Voor ik met mijn ogen kon knipperen, kreeg ik de bevestigingsmail al binnen.
VerzendingDe levering was keurig op tijd – bijna alsof de bezorger stond te wachten tot ik op “bestel” klikte. Het pakket was stevig verpakt (geen kans voor de postbode om er stiekem mee te jongleren) en het product zag er helemaal uit zoals beloofd. Geen verrassingen dus, behalve dan hoe snel het er was.
KlantenserviceDeze keer had ik geen reden om contact op te nemen, maar ik heb in het verleden wél eens de klantenservice gebeld. Dat voelde bijna als praten met een vriend: vriendelijk, behulpzaam en vooral geduldig. Je wordt niet afgescheept, ze denken echt met je mee en lossen alles netjes op. Kortom: zelfs als er iets misgaat, voelt het alsof je in goede handen bent. Dat geeft een hoop vertrouwen – en ook een beetje rust voor de volgende spontane aankoop.