Het duurde even voordat de telefoon werd opgenomen, maar ik heb maar 1 keer hoeven bellen, dus da's op zich wel OK.
De website is redelijk verzorgd, hoewel de product-informatie wel erg karig is. Bovendien mis ik een zoekfunctie.
Eigenaardig: ze gebruiken diverse symbooltjes om aan te geven of een product wel of niet op voorraad is, maar bij het product dat ik wilde hebben stond "voorraad: j"?! Dan moet je dus weer gaan bellen om na te vragen of ze dan bedoelen dat 'ie (ja) op voorraad is?!
Ik wilde een Western Digital-harddisk hebben die in het hele land bijna niet te krijgen is. Maar bij Chicon hadden ze hem zowaar deze week ineens op voorraad. Omdat ik wist dat er met dit model lever-problemen waren vanuit de fabrikant/importeur heb ik toch maar even naar Chicon gebeld. De Chicon-medewerker ging het even nakijken en antwoordde: "ja hoor, we hebben er 6 op voorraad".
Dus wij (m'n vriendin ging voor de gezelligheid mee) 2x 20km op-en-neer van Zoetermeer naar Delft om zo'n ding te halen. In de winkel werden we redelijk snel en vriendelijk geholpen.
Maar gelukkig keek ik de harddisk even goed na voor ik hem afrekende, want het bleek het verkeerde type te zijn (8MB geheugen i.p.v. 16MB). Vervolgens 3 man winkelpersoneel in halve paniek alles nakijken, om na 10 minuten tot de conclusie te komen dat 'de leverancier verkeerd geleverd had'. Nou, ik denk dat er gewoon bij Chicon iemand niet goed op heeft zitten letten, want de verkoper wilde in eerste instantie tegen mij vol blijven houden dat het toch echt de goeie harddisk was (de fabrikant had er een verkeerde label op de harddisk geplakt of zo)?!
Conclusie van Chicon: "foutje, is menselijk".
Allemaal leuk en aardig, maar dat foutje kost mij in dit geval 40km benzine, en 2x een uur voor Jan Doedel. Chicon probeerde me nog wel een 'vergelijkbare' harddisk van Maxtor te verkopen, maar daar had ik geen trek in (slechte ervaringen met het merk).
Omdat het de fout was van Chicon en/of haar leverancier, had ik in dit geval een gebaar van Chicon verwacht. Bijvoorbeeld korting of gratis verzendkosten bij een volgende bestelling...