AlgemeenVorig jaar op 13-05-2024 een Samsung G93SC 49" G9 OLED gekocht. Tevreden, maar kreeg kuren: pieptoon, later compleet defect. Reparatie traag, monteur verhinderd, support reageert niet. Slechte service
VerzendingVerpakking kan beter, doos beschadigd, product niet, maar omdoos zou beter zijn.
KlantenserviceVorig jaar een G93SC 49" G9 OLED Gaming monitor aangeschaft. Gekocht in de Samsung shop. Tevreden met het scherm, maar begon vorige maand kuren te vertonen. Het scherm begon hoge frequentie piep geluiden te maken, ik heb dat toentertijd bij support via whatsapp gemeld. Kreeg het vriendelijke verzoek er een filmpje van te maken zodat ze verdere support konden bieden. Dit was eigenlijk een onmogelijke opgave, want met alleen een telefoon kon ik het geluid niet vangen, dat pikte omgevingsgeluiden op, maar niet de pieptoon. Dit gemeld en gevraagd aan een bekende of ik een microfoon kon lenen zodat ik een betere opname kon maken. Hier ging wat tijd overheen, zat een korte vakantie aan mijn kant tussen, en bij thuiskomst deed de monitor helemaal niets meer. Geen power, niets. Op 12 mei een melding gemaakt, reparatie verloopt dan via CE Repair uit Dordrecht. Het inplannen van een afspraak is dan al wat lastig, verder in de toekomst dan je wenst, maar uiteindelijk op 26 mei zou de monteur dan komen! Op 26 mei in alle vroegte ontvang je een bericht dat de monteur helaas is verhinderd en je wordt verzocht een nieuwe afspraak in te plannen, nu 2 juni 2025. En ja, voor die afspraak op 26 mei was ik thuisgebleven en ook nu moet ik weer thuisblijven. Heel erg vervelend. Nu wil ik mijn ongenoegen over dit hele proces wel uiten richting Samsung, maar reageert de support alweer 48 uur totaal niet! Ik heb laatst nog een RMA situatie gehad met Meta, en dat kon werkelijk niet beter opgelost, product opsturen en gelijk binnen 48 uur een welliswaar refurbished, maar goed werkend product terug. Samsung zakt wat mij betreft echt gigantisch door de ondergrens. Ik heb veel Samsung producten in huis, waaronder een 77" OLED, maar ik ga voortaan wel drie keer nadenken voordat ik aan een Samsung product begin, want deze support is echt niets ander dan waardeloos. Zolang kun je een consument niet laten wachten op herstel, dit hoort binnen een redelijke termijn te gebeuren en dat is dit verre van.
*Inmiddels heb ik mijn klacht dan eindelijk kunnen deponeren en is er een special care medewerker mee aan de slag gegaan. Dit is wel netjes opgepakt door de betreffende dame, maar er werd ook wel erkend dat de gang van zaken niet correct was verlopen. Uiteindelijk 2 keer een monteur aan huis gehad, eerste keer om het probleem te constateren en getracht middels het moederbord te vervangen het probleem te verhelpen, dat was niet gelukt, dus werd het hele paneel vervangen voor een nieuwe en heeft het toch wel bijna een maand in beslag genomen van storing tot oplossing. Dat blijft natuurlijk slecht, maar ik wilde wel updaten dat het probleem uiteindelijk goed is verholpen en Samsung schuld heeft erkent.