AlgemeenZoekende naar de Alienware AW3423DWF ontdekte ik via de Tweakers Pricewatch dat Caps.nl dit scherm voor de prijs van € 606,96 aanbood.
Dat was een zeer scherpe prijs en ik besloot te bestellen. Dit was op 18 april, met een geadverteerde levertermijn van 1-2 werkdagen. Een bevestiging hiervan volgde, maar i.v.m. Goede Vrijdag, het weekend en Pasen ging ik ervan uit niet voor 22 april een verzendbevestiging te ontvangen.
Omdat het 22 april toch wat stil bleef besloot ik om een update te vragen via info@caps.nl . Diezelfde dag kreeg ik een update waarin mij verzekerd werd dat het pakket gereed was en die dag nog de deur uit ging. Top.
Op woensdag 23 april volgde echter een update vanuit info@caps.nl met de mededeling dat het scherm toch niet voorradig was en de levertermijn nu zelfs geschat werd op 14 dagen. Hierop werd mij de keuze voorgelegd te wachten op de levering óf te annuleren en het geld terug te krijgen.
Dit raakte voor mij, gezien de update op 22 april, kant noch wal en ik raakte achterdochtig. Besloten te annuleren (ik wacht nog altijd op de creditering). Nog diezelfde dag werd de productpagina voor dit scherm geüpdatet en de prijs plots op € 842,56 gezet met alsnog een verwachte leverdatum van 2-3 werkdagen.
Dit bevestigde voor mij dat de bestelling die ik plaatste, voor het bedrag van € 606,96, hoogstwaarschijnlijk een vergissing van hun zijde is geweest (een ex BTW bedrag bijvoorbeeld).
Dat kan gebeuren, maar ik waardeer niet dat onder mijn inziens valse voorwendselen de bestelling zodanig gefrustreerd werd om annuleren aan te moedigen en geen nodeloos verlies te lijden op deze transactie.
Dit was mijn eerste en tevens laatste bestelling bij Caps.nl.
De klantenservice reageert relatief snel, maar de afhandeling van bovenstaande situatie laat te wensen over.
Ik had best een middenweg willen bewandelen, ervan uitgaande dat er aan hun zijde een vergissing begaan is.