AlgemeenPreorder geplaatst op 25 februari 2025 voor een RTX 5090 Aorus Master.
Wel in acht genomen dat vele reviews van deze shop omtrent leveringen van RTX 50 modellen veelal niet positief zijn. De prijs echter (destijds 3699,-) was een stuk lager dan bij andere partijen en daarbij, deze kaart was vrijwel nergens leverbaar.
Moeizame ervaringen met deze shop gehad, vooral omtrent onduidelijk communiceren, onjuiste informatie geven & bovenal totaal niet proactief richting de klant. Daar tegenover staat dat alles uiteindelijk wel positief is afgerond, hetzij vooral met moeite en energie vanuit mijn kant.
Omwille van de reden dat het uiteindelijk goed is opgepakt en mij is tegemoet gekomen geef ik een voldoende over het algemeen. Wel vind ik het nogmaals erg belangrijk om aan te geven (indien men deze review leest) dat ze prioriteit geven aan de geluiden van klanten en hen niet in het duister laten tasten, vooral met producten van dergelijke waarde. De klant is notabene wel bepalend voor het succes van deze organisatie.
---
Ik kan eigenlijk geen mening geven over de daadwerkelijke levering, gezien ik de fysieke locatie heb bezocht en daar mijn product heb verkregen.
Wel is mij duidelijk dat niet (goed) over de levertijdindicaties is nagedacht. Voorbeeld is het feit dat er op de website bij een product vermeldt staat "Preorder, levering VANAF ...."
Vervolgens klik je het product aan en dan staat er "preorder nu, en je product wordt VERSTUURD OP..."
In beide instanties wordt dezelfde datum genoemd. Dit wekt verwarring en weinig vertrouwen of het dan wel op aangegeven datum wordt geleverd.
Vooraf informatie opgevraagd in hoeverre aangegeven data klopt (preorder datum etc.), zodat ik enige zekerheid heb dat product ook daadwerkelijk op aangegeven datum geleverd wordt.
Antwoord van Jeroen was dat dit 'voor 95% zeker in het systeem staat'.
Natuurlijk wat vaag, maar het blijft een preorder.
Bijkomstigheid aan deze shop is dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn (ivm drukte). Dit is voor de klant enorm vervelend, afhankelijk van berichten. Ze hebben Whatsapp & email.
Vervolgens bestelling geplaatst op 25-02. Bevestiging ontvangen van bestelling. Fijn om te lezen dat er bij staat "Ga jij lekker relaxen, dan gaan wij zo snel mogelijk aan de slag met jouw bestelling met ordernummer ..."
Wekt extra vertrouwen...
Vervolgens voor de zekerheid nog een mail gestuurd of het product echt op aangegeven datum wordt verstuurd, want het is verwarrend zo het op de website vermeldt staat. Antwoord van Rob:
"De levering staat inderdaad gepland voor 7 april. We zien dat de weergegeven levertijd er wat vreemd uitziet en zijn momenteel bezig dit probleem op te lossen."
Fijn om te vernemen dat ze het willen oplossen en erkennen.
Tussendoor zag ik andere varianten op voorraad komen van de RTX 5090. Hiervoor via Whatsapp contact gezocht. Men stond mij te woord tot het punt dat ik vroeg om de Aorus Master te vervangen voor een model welke op voorraad stond, ik kon moeilijk wachten
Geen antwoord meer vernomen en even later was betreffende kaart niet meer op voorraad op de website. Vreemd...
Even later weer een RTX 5090 op voorraad, opnieuw via Whatsapp gevraagd om deze te ruilen voor mijn aangeschafte model. Geen enkele reactie vernomen... Even later, na het weekend kreeg ik een automatisch antwoord dat ze mijn bericht niet hebben kunnen beantwoorden vanwege het weekend. Bijzonder, want ik heb de vraag al dagen daarvoor gesteld...
Toen op de daadwerkelijke datum (07 april) van de preorder zag ik in de ochtend de status wijziging veranderen naar "Niet op voorraad". Ik zelf had nog geen enkele update gehad. Ook weer erg vervelend en daarom een mail gestuurd met de vraag of dit dus betekend dat de kaart verzonden wordt.
Reactie van Jeroen: "Wij verwachten deze kaart uiterlijk woensdag te versturen."
Erg vervelend, want niet alleen is mij toegezegd door zijn collega dat het op 07 april verstuurd wordt, het blijft 'wij verwachten'...
Mail gestuurd en mijn gedachtegang meegedeeld aan Jeroen. Geen antwoord op tot betreffende woensdagmiddag: "We verwachten vandaag aan het einde van de dag meerdere zendingen. Zoals het er nu uitziet, zal de gewenste zending daarbij zitten. Het is mogelijk dat dit na de lichtingstijd van PostNL binnenkomt, maar zodra de zending er is, zullen we deze direct verzenden."
Weinig vertrouwen wat ik had is nu vrijwel niets meer van over.
Geantwoord dat ik het zou waarderen wanneer dit adequaat & vlot kan worden afgehandeld.
Geen antwoord vernomen en vrijdagochtend tot mijn verbazing de betreffende kaart ineens 'op voorraad' op hun website. Ik heb wederom NIETS vernomen en dit is voor mij volledig klantonvriendelijk! Dit zette mij aan om zelf het heft in handen te nemen (wat voor mij ongehoord is, nog nooit meegemaakt bij een andere (web) shop) door fysiek naar de locatie te rijden en iemand daar te confronteren. Eenmaal op locatie trof ik Jeroen. Kort gesprekje gehad, aardige kerel, en frustraties met hem gedeeld. Het was op dat moment, dat je eindelijk als klant iemand kan spreken & zien, dat je verneemt dat ze goede bedoelingen hebben maar simpelweg te weinig personeel. Aangegeven dat, gezien ze telefonisch niet bereikbaar zijn, het goed zou zijn om je klant wat meer mee te nemen en na te denken over een goede oplossing al is het zelfs het bandje wat je laat afspelen telefonisch. Informeer je klant wat meer in plaats van simpelweg "drukte".
Jeroen gaf aan het volledig te begrijpen waar je als klant doorheen gaat en hij is direct gaan kijken wat de snelste oplossing voor mij zou zijn. Zelf was ik voornemens niet eerder die deur uit te gaan dan met een RTX 5090, hetzij een ander model. Jeroen heeft het exacte model, Aorus Master 5090, aan mij af gegeven zodat ik niet meer afhankelijk ben van een verzending etc. Heel fijn uiteraard! Ook gaf hij aan, gezien het model goedkoper is geworden, mij het verschil terug te betalen. Communicatie omtrent credit factuur (ook Whatsapp) etc. verliep vervolgens erg vlot en prettig.
Ik geniet er nu volop van
Allereerst willen we je hartelijk bedanken voor je uitgebreide en eerlijke review. We vinden het enorm waardevol dat je de tijd hebt genomen om jouw ervaring zo gedetailleerd met ons en met andere klanten te delen.
Het spijt ons dat je tijdens het bestel- en leverproces zulke frustrerende momenten hebt ervaren, met name wat betreft onze communicatie en bereikbaarheid. We erkennen dat dit niet de klantbeleving is die we voor ogen hebben. Je opmerkingen over de verwarrende levertijd-indicaties, het gebrek aan opvolging via Whatsapp, en het uitblijven van proactieve communicatie zijn absoluut terecht. We nemen deze signalen serieus en zullen ze gebruiken om onze interne processen te verbeteren.
We willen je ook bedanken voor het feit dat je – ondanks de obstakels – bent langsgekomen en het gesprek met ons bent aangegaan. Het doet ons goed te horen dat Jeroen je op locatie alsnog op een prettige en oplossingsgerichte manier heeft kunnen helpen, en dat het uiteindelijk naar tevredenheid is afgerond. Dat je met het juiste product én een terugbetaling van het prijsverschil onze winkel kon verlaten, is voor ons erg belangrijk.
Tot slot: je oproep om beter te luisteren naar onze klanten en hen niet ‘in het duister te laten tasten’ komt binnen. We zijn inderdaad gegroeid, maar beseffen dat klantgerichtheid nooit mag achterblijven. We nemen jouw feedback daarom mee als een duwtje in de juiste richting.
We hopen dat je veel plezier hebt van je RTX 5090 Aorus Master en hopen je in de toekomst – indien je nog eens bij ons bestelt – een stuk betere ervaring te kunnen bieden, zoals het hoort.