bol

De prijs is veelal goed, maar de levering is zeer onbetrouwbaar en de klantenservice is vriendelijk maar kan niets voor je doen.

De prijzen zijn veelal goed op Bol.com. Maar de betrouwbaarheid van leveren, vooral voor het gebruik van PostNL laat te wensen over. Een "next day delivery" dezelfde dag verstuurd, maar vervolgens is het pakketje van 500+ euro niet aangekomen, terwijl ik er tot 22:30 op gewacht heb, wat volgens de T&T het laatst mogelijke bezorgmoment zou zijn. Vervolgens is het nu, 22:46 de volgende dag al de hele dag niet duidelijk waar het pakketje is, de T&T staat op

3 april 17:52
Bezorgtijd wordt berekend
3 april 17:10
2 april 17:59
Zending is gesorteerd

En er is niets bekend, ook niet bij bol. Na bellen met de klantenservice krijg ik een mailtje met "Wacht het 5 dagen af" Terwijl ik een belofte heb gehad dat het de volgende dag in huis zou zijn. Ik heb er helemaal niets aan. Vorige keer met een beloofde wasmachine 1:1 hetzelfde. Als het op tijd aan komt, zeker niet hier bestellen.

De klantenservice is heel vriendelijk en correct, maar levert je totaal geen extra service of inzicht in de situatie. Het zijn zoethouders, maar niet mensen die vanuit de organisatie ook maar iets voor elkaar kunnen krijgen. Precies de omschrijving van waardeloos. En daar kunnen de medewerkers niets aan doen.

Erg jammer. Er kan hier echt een verbeteringsslag gemaakt worden. Vooral door te zorgen dat er een communicatie lijn is met de transporteur(s). Lost het op voor je klant en geef de klant vertrouwen. Nu gaat het terug en koop ik het anders. Als er zo al omgegaan wordt bij -eerst- een pakketje van 1000+ euro en nu van 500+ euro, die ik nu beide bij andere leveranciers heb gekocht / ga kopen dan loop je natuurlijk echt geld mis. Want ik ben nooit de enige, dit is duidelijk systemisch.

Edit:

Aan de hand van de reactie van Bol.com hieronder blijkt dat ze het automatisch beantwoorden hier of gewoon niet de reviews lezen. Ik heb duidelijk gesteld dat ik al contact op heb genomen met de klantenservice en dat dus totaal niet helpend was. Er is mij ook zonder omwinden gemeld dat ze niets voor me kunnen betekenen en dat ik 5 werkdagen op mijn pakket kan wachten.

De mail van Bol.com:
Beste Mark,

Het spijt me dat je bestelling niet op de dag van de leverbelofte is geleverd.

Daarom wil ik je vragen vijf extra werkdagen te wachten, gerekend vanaf de verwachte leverdatum.
Na die dag kan je ons terug bellen tegen 15.00 uur bij niet geleverd.

Dat geldt ook voor zendingen waarvan je account aangeeft dat de bestelling is bezorgd, of voor zendingen zonder traceercode. Het betreft namelijk een zending die wel gewoon is verzonden, en zeer vaak komt deze - zij het met enige vertraging - alsnog bij de klant aan.
Vraag ook even na of de directe buren misschien iets hebben ontvangen.

Mocht je bestelling dan toch onverhoopt niet aankomen, neem dan weer contact met ons op. Als het na de extra dagen wachten en de burencheck nog steeds niet is ontvangen, zullen we moeten concluderen dat het is kwijtgeraakt in de verzending. In de meeste gevallen zullen we dan een onderzoek starten of de factuur sluiten, of je terugbetalen.

In een enkel geval kunnen we direct een nalevering verzorgen.

Onze excuses voor de vertraging.

Ik hoop dat je mijn mail op prijs stelt en dat de bestelling uiteindelijk naar wens zal zijn en wens je verder een fijne dag!

💙💙💙

Ilse
bol klantenservice
De winkel van ons allemaal | bol

En voor de volledigheid de Track & Trace van PostNL op dit moment:

2 april 12:35
1 april 21:30
1 april 21:30
Pakket is ontvangen door PostNL

Met andere woorden: Er is nog steeds niets duidelijk, dus ik heb vanmiddag het product opgehaald bij Informatique. Het kostte me meer, heb er voor moeten rijden, maar ik heb het nu wel in handen en kan door.

De "volgende dag levering" van Bol.com heeft nu, na 2 dure items die niet aankomen zoals beloofd echt z'n waarde verloren. Waarom kan Amazon.nl dit wel en Bol.com niet?

Beste Markoverklift,

Bedankt voor je review. We willen je vragen om een e-mail te sturen naar klantenservice@bol.com met daarin de omschrijving van de klacht en een bestelnummer/klantnummer. Ook kan je ons telefonisch bereiken op NL: 030-3104999 / BE: 027- 885999. Zodra wij de mail van je hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Bol

Scorekaart voor bol