AlgemeenAfgelopen dinsdag heb ik een bestelling geplaatst van een TP-Link TL-PA7017 Starter Kit bij NBB.com. Via een snelle Google-zoekopdracht kwam ik bij hen terecht, en omdat ik hun naam vaker voorbij heb zien komen op Tweakers, had ik er vertrouwen in. Het bestelproces verliep soepel, en alles was duidelijk in het Nederlands.
Echter, bij het automatisch invullen van mijn adresgegevens is er iets misgegaan, waardoor mijn huisnummer werd vervangen door een "R". Dit merkte ik pas nadat de bestelling was verzonden. Ik heb direct contact opgenomen met DHL, die aangaf dat alleen NBB.com deze wijziging kan doorvoeren.
Vanaf dat moment begon de frustratie. Ik heb acht keer gebeld met NBB.com en kwam steeds uit bij een Duitse voicemail. Twee keer heb ik een bericht achtergelaten in zowel Nederlands als Engels, maar hierop is nooit gereageerd. Daarnaast heb ik een e-mail gestuurd, zonder enig antwoord te ontvangen.
Via de chat kreeg ik uiteindelijk wél iemand te pakken. Toen ik vroeg of het mogelijk was het huisnummer te corrigeren, werd direct aangegeven dat dit niet kon. Op mijn vervolgvraag over mogelijke alternatieven werd enkel gemeld dat het pakket retour zou worden gestuurd—vervolgens werd de chatverbinding abrupt verbroken.
Ik begrijp dat fouten kunnen gebeuren, maar de manier waarop een bedrijf hiermee omgaat, zegt veel over de klantenservice. In dit geval is dat ronduit slecht. Ik word op geen enkele manier geholpen, en de communicatie vanuit NBB.com is vrijwel nihil. Dit geeft mij weinig vertrouwen in het terugkrijgen van mijn bestelling of een passende oplossing.
Hopelijk neemt NBB.com zijn klantenservice serieus en wordt er verbetering doorgevoerd, want op dit moment kan ik dit bedrijf absoluut niet aanbevelen.
UPDATE
Niet lang na het plaatsen van deze review heb ik alsnog een e-mail ontvangen met een duidelijke uitleg over de werkprocedure bij verkeerd geadresseerde pakketten. Ik heb inmiddels een creditnota ontvangen, en als het goed is, zal ik binnen enkele dagen mijn geld terugkrijgen.
Hoewel de afhandeling uiteindelijk correct is verlopen, blijft mijn kritiek op de klantenservice en communicatie staan. De reactietijd was erg lang, telefonisch contact bleek onmogelijk, en de chatgesprek werd abrupt beëindigd. Hopelijk verbetert NBB.com deze aspecten in de toekomst, zodat klanten sneller en efficiënter geholpen worden.
Hoi,
Bedankt voor je review. We vinden het vervelend om te horen dat er een foutje in het adres is geslopen. Helaas is het na het aanmaken van een verzendlabel moeilijk om een adres aan te passen. Als het pakket vervolgens niet afgeleverd kan worden, gaat het automatisch naar ons terug en wordt het als retour behandeld in ons retourencentrum. Binnen enkele dagen ontvang je dan het geld van je bestelling terug.
Daarnaast bieden we onze excuses aan voor niet beantwoorde belletjes en de afgebroken chat. Dat is zeker niet de standaard die we willen aanhouden voor onze klantenservice en zullen dit verder intern onderzoeken en proberen onszelf te verbeteren.
We zijn blij om te horen dat je ondertussen een reactie van onze klantenservice hebt gehad. Hopelijk mogen we je in de toekomst toch weer verwelkomen als klant.
NBB.com