AlgemeenOver het algemeen goede ervaringen bij Amazon. Als het kan koop ik Warehouse producten (= tweedekans), dat is duurzamer en vaak ook een klein beetje goedkoper. Dus voor mijn nieuwe build een GIGABYTE B650M GAMING X AX moederbord gekocht.
Toen ik het ontving eerst even goed de CPU socket bekeken en je raad het al: drie verbogen pinnen. Amazon controleert geretourneerde moederborden dus niet goed. Nu is het vervelende: zelfs als het bord nog werkt (al dan niet doordat ik zelf pinnetjes ga terugbuigen) komt het nu nooit meer in aanmerking voor garantie. Want als er ooit een RMA claim bij de fabrikant word ingediend zal Gigabyte deze altijd afwijzen onder het mom 'customer induced damage'. Ik heb deze discussie eerder gehad met een andere webshop *kuchkuch*Megekko*kuchkuch* en ben helaas door ervaring wijs geworden.
Kortom: koop geen tweedekans moederborden bij Amazon, de kwaliteitscontrole is ruk en het risico is voor jou.
Verzending prima, as usual. Dat kunnen ze wel bij Amazon.
KlantenserviceDe enige optie die Amazon nu biedt is het bord retourneren en mijn geld terug krijgen, i.p.v. netjes om te ruilen voor een bord waarvan de socket wel goed is. Al met al kost het mij veel tijd/gedoe/frustratie om uiteindelijk bij een andere webshop alsnog hetzelfde bord voor veel meer geld te moeten kopen.