AlgemeenIk stuurde een e-mail over een terugbetaling van een bestelling. Ik kreeg als antwoord dat ik eerst mijn ID moet verifiëren voordat Amazon overgaat tot een terugbetaling. Ik zie dit als chantage, want alleen als ik hen gevoelige privégegevens geef, willen ze overgaan tot een terugbetaling.
Een terugbetaling wordt altijd gestort op de rekening waarmee het is betaald. Ik zie dus niet de meerwaarde van een ID-check. Ik geloof je ook niet dat Amazon mijn ID alleen zal gebruiken om mijn account te verifiëren, wat ze ook beweren.
Nu heb ik dat toch gedaan. Ik heb mijn rijbewijs geüpload, omdat daar de minst gevoelige gegevens op staan, maar om privacyredenen heb ik mijn pasfoto onherkenbaar gemaakt. Amazon weet niet hoe ik eruitzie (en dat wil ik zo houden) en daarom is een foto van mij niet relevant om mij te verifiëren. Helaas wilde de site die de ID controleert mijn aangepaste rijbewijs niet verifiëren.
Ik stuurde bovenstaande klacht naar de klantendienst van Amazon. Je raadt het nooit. Ik kreeg als antwoord dat ze mijn klacht pas zullen beantwoorden als ik mijn ID verifieer...
Ik werd helemaal niet geholpen door de klantendienst. Zie hierboven.