Reichelt

Ik schrijf zelden negatieve reviews, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Twee weken geleden bestelde ik een set Bowers & Wilkins Pi5 S2 oordoppen bij Reichelt. Ze waren in de aanbieding en veruit de goedkoopste, dus besloot ik ze daar te kopen. Zoals op de website vermeld, werden de oordoppen na drie werkdagen geleverd. Tot zover ging alles prima.

Bij het openen van het pakketje viel echter meteen iets op: de doos van de oordoppen was smerig, alsof die over de grond was gesleept. Toch gaf ik het een kans, want het gaat tenslotte om de inhoud. Tot mijn verbazing bleek de verpakking niet verzegeld; er zat geen seal, sticker of folie omheen. Dat vond ik al vreemd. Toen ik de oordoppen uit de doos haalde, zag ik direct vette vegen op de case en de oordoppen. Tot mijn afschuw vond ik een zwarte haar op de linker oordop en een stukje oorsmeer op de rechter oordop. Walgelijk!

Ik vroeg me meteen af: "Heb ik een tweedehands of een refurbished exemplaar gekocht?" Ik controleerde de website opnieuw, maar nergens stond vermeld dat het om gebruikte of refurbished oordoppen ging. Je mag er dus vanuit gaan dat het om een nieuw product gaat. Het is onacceptabel dat zulke producten, die om hygiënische redenen niet eens geretourneerd zouden mogen worden, opnieuw verkocht worden.

Ik heb direct een klacht met foto’s gestuurd naar de klantenservice. Helaas bleef een reactie uit. Na zes dagen stuurde ik opnieuw een mail, maar ook daarop kreeg ik geen antwoord. Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik nog steeds geen enkele reactie ontvangen. Dit is echt waardeloos. Ik durf de oordoppen niet eens terug te sturen, want als ze al niet reageren op een klacht, hoe groot is dan de kans dat ik mijn geld terugkrijg?

Hoe aantrekkelijk de prijzen ook lijken, Reichelt is niet te vertrouwen. Van service is geen sprake. Mijn advies: NIET KOPEN.

Scorekaart voor Reichelt