AlgemeenVia Caps heb ik een 'B-stock' RX 6700 XT gekocht. Bestellen gaat gemakkelijk en verzenden gaat ook snel.
In de omschrijving stond niet waarom het B-stock was en er zaten ook geen afbeeldingen van het product zelf bij, maar de prijs was erg laag, dus ik wou wel een 'gokje' wagen.
Helaas was het geen goede gok. Hoewel de kaart wel werkt, heeft deze kaart de typische verschijnselen van een mining kaart, oftewel roest! Zowel op het ijzer van de PCI bracket, als ook op het aluminium van de heatsink.
Uit eerdere ervaring met een mining kaart die ik eens gekocht had, kan deze corrosie loskomen en elders in je computer voor storingen zorgen!!
Ik moet dus eerst de kaart grondig schoonmaken, wat dus ook betekent dat ik hem helemaal uit elkaar moet schroeven en van nieuwe thermal paste en pads moet voorzien, voordat ik hem in een computer kan en wil inbouwen.
Jammer dat dit dus niet genoemd werd op de product pagina.
Ook heb ik geen idee of ik überhaupt garantie heb op de kaart. Het lijkt me dat de fabrikant zelf garantie zal weigeren, aangezien de kaart of voor mining is gebruikt, of anders in ieder geval in een vochtige ruimte heeft gewerkt om voor alle corrosie te zorgen.
De videokaart kwam in een grote doos, waarbij de kaart zelf opgerold zat in een ruime hoeveelheid plastic bubbelfolie. Er zat geen originele doos bij en hij zat ook niet in een anti-statische zak. De kaart is dus wel goed aangekomen, maar gaf een beetje de indruk alsof ik hem via marktplaats had gekocht, in plaats van via een webshop/winkel.