HelloTV

Na zeer positieve ervaringen in de familie met Hello TV wilde ik met Black Friday ook een TV en een soundbar bestellen bij HelloTV.
Ik heb hun benaderd via de website voor de Samsung S95C. Via een standaard opgesteld email werd ik gewezen op de D versie waar ik geen interesse in had (tevens een stuk duurder).
Ik wilde graag bij hetzelfde TV blijven maar werd constant gewezen op de D versie. Ik kon geen korting voor de C krijgen. Oke, dan maar niet.
Uiteindelijk besloten voor de volle prijs te gaan en de tv besteld en afgerekend. Ineens kreeg ik een e-mail van HelloTV waarbij zij ongevraagd een orderwijziging hadden doorgevoerd naar de D versie en dat ik de resterende bedrag kon overmaken naar hun bank. Ik bleef bij mijn standpunt, ik wilde perse de C versie.
Ik werd zelfs gebeld door een vrouw die niet naar mij luisterde en steeds doorheen ging praten. Zij vertelde dat de S95C niet leverbaar was. Uit frustratie besloten de order te cancellen.
Na een paar dagen opnieuw voor een ander model gegaan, nu de S93C besteld op hun site. Weer werd ik op de D versie gewezen en dat de C versie niet leverbaar is. Op de website stond ie online en in alle fysieke winkels op voorraad. Via e-mail en chat werd ik niet echt geholpen en ben ik uiteindelijk naar een fysieke winkel gegaan om de order te bespreken.
Hier werd ik ook weer op de D versie gewezen. Ik hield vol, of ik krijg de TV geleverd wat ik heb besteld of ik ga de order cancellen. En weer kwamen ze met de duurdere D versie en dat de C versie niet meer leverbaar was.
Net op het moment dat ik besloot de order opnieuw te cancellen, konden ze TV alsnog leveren. Joost mag het weten hoe zij ze ineens wel op voorraad hadden.
De TV, die ik in eerste instantie niet wilde maar genomen door hun toedoen, is inmiddels geleverd.
Deze vorm van zakendoen namelijk klant onder druk zetten, klant misleiden met voorraad, ongevraagd wijzigingen doorvoeren, heb ik nooit meegemaakt. De goede naam die HelloTV bij ons had, is hiermee compleet verdwenen.
HelloTV lijkt niet te snappen dat de klant koning is. En dat, wie betaald, die bepaalt.
Het plezier van iets bestellen en ergens op verheugen was volledig afwezig bij het hele bestelproces en levering. Het was een opeenstapeling van stress, frustraties en je niet gehoord voelen. De soundbar heb ik ergens anders besteld, was zelfs iets duurder. Met Black Friday 2024 is HelloTV ons als klant kwijtgeraakt en mogen hun, hun manier van zakendoen eens goed onder de loep gaan nemen om niet meer klanten kwijt te raken. Zoals je hieronder mag lezen, ik was niet de enige.

Heel slecht. Onbeschoft handelen en niet luisteren. Zij leken onder druk te zijn gezet om TV's te verkopen met hogere marges.

Beste,

Ten eerste willen we je bedanken voor het delen van je uitgebreide feedback. We vinden het erg jammer om te horen dat je deze ervaring hebt gehad bij HelloTV. Dit is absoluut niet de manier waarop wij onze klanten willen behandelen, en we begrijpen volledig hoe frustrerend het moet zijn geweest om herhaaldelijk niet te krijgen wat je wilde.

We bieden onze oprechte excuses aan voor de verwarring rond de verschillende modellen en de manier waarop de communicatie is verlopen. Het is niet de bedoeling dat je je onder druk gezet voelt of misleid, en we zullen je feedback gebruiken om onze processen en klantenservice te verbeteren. Het is duidelijk dat we niet aan je verwachtingen hebben voldaan en daarvoor bieden we onze welgemeende excuses aan.

Toch hoop ik in de toekomst dat we kunnen laten zien dat we beter kunnen en zie je dan wel graag een keer terug.

Ronald
HelloTV