Electrocorner

Ik heb spijt dat ik de vorige review van een jaar geleden hier niet had gelezen voor mijn aankoop: het is spot-on. Niet veel lijkt veranderd, dus wou ik hier wat kanttekeningen plaatsen rond hun praktijk, want vroeg of laat zal het grondig mis lopen voor iemand.

Het begint bij mijn aankoop van een laptop. Ik weet de product code, dus ik zoek gewoon online. Laptop wordt verkocht voor zo'n 2.1k EUR, en bij Electrocorner voor 1.8k. Na een korte checkup van de winkel bestel ik. Ik vond het raar dat alleen betalen met overschrijving/bankcontact kosteloos was. Voor de andere betaalmethoden, zoals PayPal en credit cards, was het extra ?? EUR. (Achteraf gezien: PayPal en credit cards bieden aankoop bescherming, bankcontact niet. En bij deze shop wil je nu net aankoopbescherming: lees verder waarom.)

Laptop kom aan als een "HP Renew" product. HP renew producten hebben een "R" toegevoegd aan de product code, maar op Electrocorner staat dit niet vermeld! Je moet tussen de specificaties gaan zoeken om te zien dat dit niet "nieuw" maar "renew" is. Laptop heeft een duidelijk deuk onderaan, waarschijnlijk fabricagefout op aluminium, maar lijkt OK voor de rest, dus beslis ik om het te houden. Eenmaal aangesloten op de externe monitor begint het te disconnecten onder load. Na enkele dagen met HP support, en checkup van herstel-geschiedenis die tot 1 jaar teruggaat, wordt beslist om de laptop terug te sturen voor herstelling. Aangezien dit binnen 14 dagen na aankoop was, vraag ik een RMA aan bij Electrocorner.

Terugzendingskosten worden gedragen door de consument staat er in hun algemene voorwaarden. OK, maar wie draagt de verantwoordelijkheid indien de laptop zoek raakt? De verzender, i.e. de klant. Alle courante koerierbedrijven kunnen verzekeren voor max 500 EUR. Met andere woorden, als je betaald hebt met overschrijving, en de laptop raakt zoek bij terugzending, dan kan je uw geld vergeten.

Bij mij is terugzending en terugbetaling gelukkig goed verlopen, maar vroeg of laat zal dit voor iemand een zeer dure koop worden. Vandaar een slechte beoordeling, tot de bovenstaande punten verbeterd worden.

Scorekaart voor Electrocorner