tink.nl

Bestellingen gaan makkelijk, verzendtijd is vaak wel wat langer.

Aftersales is echter niet altijd even goed en de webwinkel is niet lid van een branchevereniging in Nederland. Dus als je een probleem hebt met een bestelling, dan kunnen ze net zo lang moeilijk doen tot je het opgeeft.

Levering is duidelijk, het duurt misschien een paar dagen extra wat niet altijd duidelijk is van tevoren. Tevens bij een van de bestellingen pas achteraf te horen gekregen dat het leveren langer zou duren. Dat was niet zo chique. Gelukkig duurde het uiteindelijk geen maand maar een paar weken.

De batterij van het product (slimme deurbel) ging binnen een dag of vijf stuk, vertrouwen in het product verloren, van de winkel een refund aangeboden gekregen waar ik mee akkoord ging (en erg blij mee was, dan kon ik een andere/betere uitzoeken). Echter kreeg ik na terugzenden van het product ineens een vervangend product wat niet de afspraak was.

Men weigerde ondanks de toezegging het geld terug te storten, hiermee zit de webwinkel juridisch gezien zelf fout. Uiteindelijk na maanden heen en weer emailen naar het juridisch loket gegaan, ook daar werd geconstateerd dat ze inderdaad fout zaten met eerst de belofte doen over een terugbetaling en daarna ineens de afspraak veranderen. Uiteindelijk heb ik het laten zitten, ik vind de gang van zaken heel erg lullig.

Aanvankelijk wilde ik met het geretourneerde bedrag een andere (duurdere) deurbel kopen bij deze webshop. Maar na deze ervaring zal ik niets meer bij deze webwinkel bestellen.

Een ander groot minpunt is dat je de hele tijd met andere medewerkers contact hebt en ze (blijkbaar) niet goed naar de geschiedenis van de uitwisseling kijken. Dit is niet altijd een probleem, maar wanneer er een conflict is, dan voelt dit heel erg irritant omdat het dan heel makkelijk af te schuiven is op 'een fout van een collega', bijvoorbeeld.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden en ik heb er nog steeds een nasmaakje van. Ik heb er wel van geleerd, tegenwoordig zoek ik bijvoorbeeld vooraf altijd uit of een winkel is aangesloten bij een branchevereniging zodat dit soort conflicten beter worden opgelost.

Scorekaart voor tink.nl