AlgemeenSlecht wil ik het niet noemen, eerder matig. De prijs voor een Ryobi 9.0Ah accu met lader was laag en de levering snel. Ondanks dat ze dezelfde dag een e-mail sturen dat de bestelling vertraagd is. Irritant is dat je überhaupt geen e-mail kunt sturen en communicatie via een webformulier moet starten danwel hervatten. Vervelend is dat je op de ene e-mail wel kunt reageren en de volgende weer niet.
VerzendingFijn dat de garantie-aanvraag via een beschikbaar gesteld printbaar verzendlabel zonder kosten ingestuurd kan worden.
Wat zenuwachtig om een bestelling is vertraagd bericht te versturen voor 1 dag vertraging als je bij een garantie-service-verzoek bijna 6 weken in het duister blijft over de afhandeling.
Na de service-aanvraag worden de gerepareerde/vervangen goederen naar het factuuradres en niet naar het leveringsadres verzonden. Daarom beoordeel ik de verzending als slecht. Anders was de verzending voldoende tot misschien wel goed.
Matig had ik liever gekozen dan slecht, voldoende wil ik het niet noemen. De aanmelding van een serviceverzoek gaat vlot. Het beschikbaar stellen van een verzendlabel ervaar ik als plezierig. Het ontvangstbericht van de goederen is welkom. Maar daarna: 5 weken lang taal nog teken. Bij navraag naar de status, wat helaas via een webformulier moet, duurt het nog 5 dagen voordat er een reactie volgt. Uiteindelijk is de defecte accu omgeruild voor een nieuwe (ook een nieuw model). Dat heeft dan wel van 17 juli tot en met 15 september moeten duren. Net geen 2 maanden. En het lijkt er op dat er past navraag gedaan is bij Ryobi toen ik zelf figuurlijk aan de bel trok. Dan wil ik ook nog wel begrijpen dat Ryobi zelf geen service-afdeling in Nederland heeft, maar alles heeft uitbesteed aan MSN after sales. Zelfs dan zou het omwisselen sneller en de hele service afhandeling iets pro-actiever mogen zijn. Zo is er weer 4% gebruiksduur, 6 van de 156 weken, van de 3-jarige-garantie afgegaan.
Aardig van GS dat ze reageren op de review. Lezen is schijnbaar niet het sterkste punt. De review heeft voor een aanzienlijk deel betrekking op de service/garantie-afhandeling. Ook jammer is dat ze de bestelling niet terug kunnen vinden, ondanks dat ik het ordernummer bij de review heb ingevuld, en dat de winkel contact op mag nemen. Wederom matig.
Hoi ,
Dankjewel voor je review, helaas kan ik aan de hand van de informatie geen bestelling vinden. Wil je hier contact over opnemen met onze klantenservice via 013 889 44 44 ? We kijken dan graag met je mee!