AlgemeenAlles gaat prima tot het aankomt op daadwerkelijk verzenden en bezorgen van het pakket... dat duurde in mijn geval in totaal twee weken omdat ik er zelf achteraan moest.
VerzendingBesteld: een veel te dure grafische kaart van 1000 piek. (Don't judge me.) Op een woensdagavond, maar buiten werktijd; ik dacht dat men dan de volgende dag wel aan de slag zou gaan en vrijdag zou bezorgen. Helaas, de bestelling bleef gewoon liggen tot ik op de volgende woensdagavond vroeg (wederom na werktijd) of het niet eens tijd werd te verzenden. Dit werd de volgende ochtend direct opgepakt, met de melding dat ze de dag erna gingen verzenden, dus het was duidelijk geheel door het systeem geglipt. Vervelend, maar kan gebeuren, in ieder geval werd er kordaat gereageerd. Desondanks: punt aftrek.
Pakket wordt verstuurd met GLS, een bezorger uit Duitsland die qua service te wensen over laat. Ik was niet thuis: dat is mijn probleem. Maar het niet-thuis briefje dat ze achterlaten had een code die niet werkte, er was geen e-mail, en de track & trace site biedt geen mogelijkheid om een nieuwe afspraak te maken, en dat is allemaal hun probleem. Na enig zoeken (men maakt het niet te makkelijk, klanten zijn procesverstoorders) toch een plek gevonden waar je een bericht kan achterlaten. De communicatie verloopt via mail en is belabberd: men kan geen pakket vinden, wat is de code? (Had ik al gegeven, maar nogmaals dan.) Oh, u kunt op de track & trace site een nieuwe afspraak maken! (Ik had al gezegd dat dat niet kon, maar dan maar een screenshot als bewijs.) Uiteindelijk frot men het zelf dan maar in het systeem en zijn we eruit: de volgende dag bezorgen ze opnieuw. En warempel, twee weken na de oorspronkelijke bestelling heb ik de boel in huis. Dik punt aftrek. Uiteraard is UGS niet direct verantwoordelijk voor het gestuntel van de bezorger, maar zij kiezen ervoor met deze partij in zee te gaan. Ik hoop maar dat ze een goedkoop contract hebben zodat er in ieder geval iemand nog iets aan overhoudt.
Ik kan niet meer dan "voldoende" bieden, ik moest er nog behoorlijk aan trekken om het pakket überhaupt te krijgen en op tijd zou het in ieder geval nooit geweest zijn.
De bestelling bleef liggen, maar de klantenservice pakte dit gelijk op na melding. Blijft natuurlijk jammer dat het nodig was.
Edit na feedback: kortingscode is niet nodig, dankjewel. Het siert de shop uiteraard wel dat er compensatie wordt geboden, maar zo'n impact op mijn leven had het nou ook weer niet. Als GLS niet meer gebruikt wordt of het leven betert lijkt me dat voldoende. (Beoordeling laat ik wat het is, want de klantenservice kan al niet beter en de verzending was wat het was.)
Hé!
Wat vervelend om te horen dat de bezorging niet naar wens is verlopen en dat je zo lang hebt moeten wachten. We zullen in de toekomst geen gebruik meer maken van GLS als bezorgmethode en zullen ook een klacht indienen bij hen over deze ervaring.
Als je ons een e-mail stuurt met je ordernummer, kijk ik graag of ik een passende kortingscode voor je kan regelen.
Onze oprechte excuses voor het ongemak!
^
Jeroen