AlgemeenDoor de jaren heen al drie keer een refurbished laptop besteld bij Estunt (tweemaal een Dell Latitude, en een HP Elitebook). Alledrie de laptops verkeerden in hele goede staat, en werkten perfect (met uitzondering van de laatste, maar dat is opgelost, zie tekst bij klantenservice voor meer).
Ook de accu's waren nog hardstikke goed met minstens 80% van hun capaciteit resterend.
In mijn ervaring levert Estunt goede hardware voor een uitstekende prijs.
Snelle verzending, en goed verpakt. De laptops zijn verpakt in een speciale doos waarin de laptop in het midden gecentreerd wordt.
KlantenserviceBij de meest recente laptop die ik bij Estunt besteld heb was op de productpagina niet helemaal duidelijk of de USB-c poort op de laptop ook een thunderbolt poort was, of echt alleen USB-c. Ik heb contact opgenomen met de klantenservice, waar ik vriendelijk te woord ben gestaan en goed ben geholpen.
De klantenservicemederwerker heeft voor mij een van de laptops uit het magazijn gehaald, en geverifiëerd dat het inderdaad om een thunderbolt-poort ging, en heeft die laptop apart gehouden voor mijn order.
Helaas bleek na ontvangst van mijn bestelling de laptop een mankement te hebben; hij vertoonde gekke kuren met afsluiten en slaapstand. Ik heb eerst zelf geprobeerd dit op te lossen (drivers, BIOS update, getest in 2 OSsen), maar niets hielp.
Ik heb toen weer contact opgenomen met de klantenservice, en deze aarzelde niet om de laptop (op hun kosten) terug te laten sturen voor onderzoek. Na dit onderzoek hebben ze het moederbord van de laptop vervangen en hem naar mij teruggestuurd.
De originele problemen waren toen opgelost; helaas maakte toen de USB-C/thunderbolt poort slecht contact. Wederom contact gehad met de klantenservice, filmpje doorgestuurd van het probleem, en weer mocht ik de laptop gelijk terugsturen.
Inmiddels heb ik de laptop alweer een paar weken terug, en alles lijkt nu perfect te werken. Het is jammer dat de laptop twee keer problemen had, maar de problemen zijn echt uitstekend opgelost door Estunt. Elke keer ben ik vriendelijk en vakkundig geholpen.
Een voorbeeld van hoe het hoort.