NBB.com

Ik wilde zakelijk bestellen, maar helaas was dit niet mogelijk omdat het BTW-nummer niet kon worden toegevoegd. Aangezien het om een Duits bedrijf gaat, zou ik in Nederland vrijgesteld moeten worden van BTW. Uiteindelijk heb ik op hun Duitse website besteld waar het wel mogelijk was om vrijstelling van BTW te krijgen, maar helaas waren de verzendkosten en product prijs daar hoger.

Relatief duur omdat ik op hun duitse website moest bestellen.

Antwoord duurde lang en geen goede oplossing voor mijn probleem.

Hoi,

Bedankt voor je review. In onze Nederlandse webshop is het op dit moment alleen mogelijk voor consumenten om een bestelling te plaatsen. Daarbij wordt via de EU-OSS-procedure (One Stop Shop) de 21% BTW van deze Nederlandse bestellingen aan de Nederlandse overheid afgedragen. Omdat zakelijke bestellingen nog niet mogelijk zijn in de Nederlandse webshop, kunnen bestellingen dus ook niet vrijgesteld worden van BTW.

We bieden echter wel de optie om een zakelijke bestelling via de Duitse webshop te plaatsen. Deze website is verder ontwikkeld en hier kan bijvoorbeeld wel een BTW-nummer ingevuld worden. Ook worden in de Nederlandse webshop standaard geen verzendkosten gerekend en in de Duitse webshop wel, waardoor de verzendkosten voor het verzenden naar een ander land ook hoger uit kunnen vallen.

Prijsverschillen tussen de beide webshops kunnen ontstaan door bijvoorbeeld verschillende acties en marktvraag. Onze klantenservice denkt zeker mee met de klant, maar zijn op bepaalde vlakken ook gebonden aan verschillende regels en voorschriften. We hopen dat je dit kunt begrijpen.

We snappen dat het vervelend is om een hogere prijs te betalen voor een zakelijke bestelling. Op de achtergrond zijn we ook bezig om in de toekomst wel zakelijke bestellingen via de Nederlandse shop te kunnen realiseren. We vragen dus nog om een beetje geduld.

We hopen ook dat je alsnog veel plezier hebt van je bestelling.

NBB.com

Scorekaart voor NBB.com