AlgemeenAmazon had een mooie Krups-store ingericht met inclusief een cashback actie. Op de pagina van de cashback actie stonden meteen een aantal deelnemende espressoapparaten. Een daarvan sprak me erg aan en ik besloot deze te kopen. Direct vanuit de cashback pagina klikte ik door naar het betreffende product en bestelde deze.
De verzending was via een externe partij en binnen no-time binnen, wat dat betreft leek alles goed te gaan. Echter had ik voor de cashback een BTW factuur nodig, en hier ging het helemaal mis.
Bij de bestellingen kon ik alleen een bevestiging en pakbon downloaden, en er was een optie om een factuur aan te vragen bij de leverende partij. Dit heb ik dan ook gedaan (4 juni 2024.) Toen ik een week later (10 juni) nog niets vernomen had heb ik contact opgenomen met de klantenservice van Amazon. Die gaven aan dat ze een bericht konden sturen en ik binnen 48 uur mijn factuur in de mail had. Dit verhaal is mij 12, 14, 17 en 19 juni opnieuw verteld maar nogsteeds geen factuur. Na 5x dezelfde belofte was mijn vertrouwen in de factuur wel verdwenen.
Ik kreeg tegenstrijdige berichten over dat de klantenservice direct met de verkoper gebeld had en even later kreeg ik te horen dat ze geen contact gegevens hadden buiten het chatsysteem met de verkopende partij. Uiteindelijk kreeg ik telefonisch de 19e te horen dat ik gewoon even geduld moet hebben en geen contact moet blijven opnemen want dat heeft toch geen zin.
Inmiddels is 23 juni de cashback actie verlopen en heb ik nog geen factuur. Het mislopen van 250 euro cashback is niet het probleem van Amazon en dat er nog steeds geen BTW factuur is is echt het probleem van de verkopende partij waar ik niet direct mee in contact gebracht kan worden.
De klantenservice trekt inmiddels de handen af van deze zaak en zegt niets te kunnen betekenen als de verkopende partij niet reageert. Dus nu ben ik 250 euro misgelopen, heb ik nogsteeds geen (in Nederland verplichte) BTW factuur en enige zorgen voor als mijn espressomachine in de garantieperiode nog kapot gaat.
Ik vind het triest dat de klantenservice van een webshop, ondanks zij zelf niet direct leveren niets kan betekenen in zo'n situatie. De laatste medewerker die ik heb gesproken gaf mij nog als tip mee om maar niet meer via externe verkopers te kopen. "Dan krijg je dat niet".
Verkoop en verzending ging goed, maar de rest dusdanig slecht dat ik er geen goed gevoel meer bij heb en nog vrees voor de garantie.
Gewoon na bestelling geleverd, zoals je mag verwachten. Er was een optie om een dag(deel) te kiezen.
KlantenserviceMeerendeel staat al in het algemene stuk. Verder lezen ze niet terug in de historie die ze wel in kunnen zien, waardoor je kan blijven uitleggen dat bepaalde acties al ondernomen zijn.
Verder weinig emphatie, geen oplossingen en besluiteloosheid. Naarmate het probleem serieuzer lijkt te worden lijkt de klantenservice steeds minder betrokken en blijkt het uiteindelijk jouw probleem.