AlgemeenIk ging op de website kijken voor o.a. een fitness tracker, de Mi Band 8 leek een prima deal te zijn, werkte uiteraard met eigen software (app: Mi Fitness), maar ook met Google Fit. Gezien de synchronisatie met andere apps, was dit essentieel.
Ik ging wat verder kijken, en vond ook een weegschaal, tevens ook van Xiaomi (app Mi Fit), ook deze kon synchroniseren.
Wat bleek na heel veel gedoe, deze 2 apparaten werken niet in 1 app, Mi Fit en Mi Fitness zijn niet alleen 2 verschillende apps, maar Mi Fit bestaat niet meer, en het is alsof je een product van een totaal ander merk heb gekocht.
Daarnaast kan de Mi Band 8 niet eens de meest basale dingen synchroniseren, zoals de stappenteller.
Op de website staat hier niets over. Ik heb contact opgenomen maar deze Xiaomi verkoper, beweert gewoon dat het duidelijk op de website staat (is niet waar) en vindt blijkbaar dat ik vooraf erachter had moeten komen dat Mi Fit, iets anders is dan Mi Fitness, dat Mi Fit niet meer bestaat, en dat de synchronisatie tussen de verschillende apps, en bijv Google Fit, niet eens de basis doet.
De verkoper weigert de producten kostenloos terug te nemen, en beweert dat je alleen je geld terug krijgt wanneer het product defect is. Dat de website allerlei foutieve en misleidende informatie heeft, telt niet.
Ik vind dat dit soort foute informatie altijd voldoende reden moet zijn om gratis te kunnen retourneren, maar wanneer je ook nog eens puur een Xiaomi verkoper bent, dan verwacht ik toch wel echt dat je correcte informatie op de site plaatst, en niet moeilijk doet wanneer foute informatie leidt tot een verkeerde koop.
Ik zie wel waarom ik niet benaderd ben om tegen vergoeding een review te plaatsen.
Geen bijzonderheden, gewoon voldoende. Kan er verder niets over zeggen.
KlantenserviceZie verhaal hierboven. Kreeg geen link tot het document van product retourneren wanneer ik dit aangaf, moest dit nogmaals aanvragen. Vervolgens moest dit ook nog uitgeprint worden en ingevuld worden, doe je dit niet snel genoeg dan krijg je niets meer terug. Nogal bizar als je het onnodig moeilijk maakt om te retourneren.
Verder geen melding van ontvangst van het retour pakket.