AlgemeenIk had een tv gezien die afgeprijsd was, want geopende doos. Via chat gevraagd of ze konden zien waarom de doos open was. Antwoord was dat hij al verkocht was, maar ze konden me een nieuw exemplaar aanbieden met korting. De korting was behoorlijk, maar natuurlijk kwam de tv niet zo voordelig uit als die met geopende doos. Mijn stoute schoenen aangetrokken en een tegenbod gedaan, precies 1 euro boven de ooit laagste prijs in de Tweakers pricewatch (dat was 14 euro onder hun bod). Eerst wilden ze er niet in meegaan, maar toen duidelijk werd dat ik dan geen tv zou kopen, kreeg ik 'm uiteindelijk toch voor die prijs. Dus dat was een goede deal. Daarna moest ik echter, in de chat, nog drie manieren van upselling 'aanhoren'. Dat is erg irritant, want het kost tijd en je hebt er geen interesse in, maar je moet wel wachten tot ze doorhebben dat je toch nee blijft zeggen. Wat dat betreft, bestel je dan liever online via de computer, maar dan krijg je dus geen supergoede deal.
VerzendingNa de plaatsing van de order kreeg ik de keuze uit drie leverdagen: 1. volgende dag, 2. de dag erna en 3. de dag daarna. Omdat ik de volgende dag niet thuis zou zijn, gekozen voor optie 2. Dit kwam in het scherm ook bevestigd. Op de orderbevestiging stond geen leverdatum. Een half uur later kwam er een e-mail met onderwerp dat de bestelling was gewijzigd, en dat bleek te betekenen dat de tv de volgende dag zou worden geleverd. Dat had ik niet gevraagd!!
Op de website op zoek naar de klantenservice. Maar eerst kwam ik bij de faq's uit en daar stond bij 'Bezorg- en afhaalopties' dat als je bij de eerste bezorgpoging niet thuis bent, ze de volgende dag nog een keer langskomen, voordat de zending naar een ophaalpunt gaat. Geen probleem dus, dacht ik.
Maar er kwam de volgende dag wel bericht dat ze voor een dichte deur hadden gestaan, maar geen nieuw bericht over een nieuwe bezorgpoging. Sterker nog, de tv ging naar een ophaaladres 2 km bij me vandaan. Omdat ik geen auto heb, was dat geen optie. Contact gehad met PostNL en die wisten me te vertellen dat ze al lange tijd gestopt zijn met de tweede bezorgpoging. De info op www.hellotv.nl is dus incorrect.
Contact met de chat van hun klantenservice gezocht. Hierbij allereerst de opmerking dat je gemakkelijk 30-60 minuten in de wacht staat voor je aan de beurt bent. Dat is belachelijk! Als je wat komt kopen heb je wel binnen de beloofde 30 seconden iemand aan de lijn. En dan ligt het er bij de klantenservice maar aan wie je aan de andere kant aantreft, of ze een beetje doortastend zijn om je te helpen. Eerst iemand die niks wist en niets kon. Afwachten maar was zijn devies, de tv zou vanzelf terugkomen in hun magazijn en dan konden ze hem opnieuw versturen. De volgende dag weer geprobeerd, nu iemand die het wel begreep en wie het lukte om PostNL het apparaat nog die dag weg te halen bij het ophaalpunt (ik kreeg van PostNL steeds updates van de bewegingen). Maar toen ging hij naar een ander verzamelpunt, en daar bleef hij een week staan. Contact met Hellotv had geen zin, want ik kreeg steeds medewerkers, die er niets mee konden. Uiteindelijk bij de zoveelste poging en lange wachttijd weer degene die het snapte, en toen is de tv teruggestuurd naar Hellotv. We zijn dan 10 dagen verder. Daarna is hij opnieuw verstuurd met levering op een door mij bepaalde datum en kwam hij op het afgesproken moment aan de deur. Dat was 14 dagen na de bestelling.
De tv was helaas niet in orde, er was een flinke kier tussen het scherm en het achterpaneel (Sony tv van 1200+ euro). Dus die moest omgeruild worden. Vanwege de problemen met de logistiek van de eerste zending, durfde ik die route niet meer aan. Dus afgesproken dat ik hem in de winkel zou omruilen. Dat ging ook niet zomaar, eerst moest er een exemplaar naar die winkel, want ze hadden hem niet in voorraad. Een tv naar mijn huis sturen kon wel in 14 uur, maar naar hun eigen winkel moest dat 3-4 werkdagen duren. Toen hij daar eindelijk was, moest ik nog een auto regelen, wat een paar dagen duurde, zodat ik pas 26 dagen na bestelling een goede tv in huis had. De servicemedewerker in de winkel was overigens wel heel goed, meedenkend, dienstverlenend.
Ik heb gevraagd dat ze de tekst over een tweede bezorgpoging van de site halen, maar hij staat er na 4 weken nog steeds. Het lange wachten voor de chat, de onbevredigende antwoorden die je daar krijgt, het was de goede deal eigenlijk niet waard. Voor mij was de totale online ervaring met Hellotv er echt een van BYE BYE TV.