CAPS

Hier zit het probleem niet. Bestellen bij deze toko lukt wel. Website werkt, betaling werkt.

Hier absoluut nooit harde schijven bestellen, want ze zijn niet in staat deze te testen en hun RMA-procedure deugt niet, ze proberen alles om onder garantie uit te komen.

3 Seagate 20TB harde schijven besteld, 1 was defect (random resets na schrijven naar adressen boven 3TB), maar wilden ze aanvankelijk niet accepteren en dreigen dan met 30 euro onderzoekskosten, tot ik met logs kon aantonen van 2 SATA controllers dat het echt aan de schijf lag.

Daarna kwam de vervangende schijf ongeveer tegelijk met dat er nog 1 defect ging (ZFS meldt corruptie en ook steeds errors en resettende disk), een paar maanden later. De vervangende schijf deed niets anders dan tikken en piepen. Weer 2 defecte seagate-schijven teruggestuurd.

Blijkbaar geleverd met deukjes in de schijf, sicomputers weigert verdere garantieafhandeling vanwege de deukjes. Zij beweren dat hij bij mij een flinke tik gehad moet hebben en het zijn ook wel veel schijven om te laten vallen... Gezien hoe voorzichtig ik met harde schijven omga is dat onmogelijk.

Geld kwijt. Slechts 1 van de 4 geleverde harde schijven werkt naar behoren (tot die ook uitvalt). Nooit meer sicomputers.

Scorekaart voor CAPS

Qshops